От мобилни телефони до цифрови камери
ivanovbg - майстор
Казаха ти и ти пак. Ето ти тука на промоция пък колко излезе http://elimex.bg/product/25409/kit-k013 ... a7294.html
shefcheto91 - специалист
Точно това гледах и аз, но ще мо обясните ли какво означава това:
-100 W при коеф. на нелинейни изкривявания:10% и RL=8 Ω и Ucc=±35 V; Ucc=±27 V и RL=4Ω;
-70 W при коеф. на нелинейни изкривявания: 0.5% и RL=8 Ω и Ucc=±35 V; Ucc=±27 V и RL=4Ω;
Схващам го горе долу но не разбирам от кое зависи коеф. на нелинейно изкривяване?
Ако се чудите защо задавам такива глупави въпроси е защото ми е интересно хоби ми е и искам да разбирам това, което правя.
ivanovbg - майстор
Абе аз ще ти обясня, но ще ме разбереш ли?
Знаеш ли какво е нелинейно изкривяване?
hidrazin - майстор
-100 W при коеф. на нелинейни изкривявания:10% и RL=8 Ω и Ucc=±35 V; Ucc=±27 V и RL=4Ω;
-70 W при коеф. на нелинейни изкривявания: 0.5% и RL=8 Ω и Ucc=±35 V; Ucc=±27 V и RL=4Ω;

Това означава, че като го надуеш на 100W ще криви 20 пъти повече, отколкото ако го караш на 70W при едни и същи условия.
И друго. Ако тонколоните ти са 4 ома трябва да го захранваш с ±27 V, ако са 8 ома - с ±35 V.
:partyman:
shefcheto91 - специалист
Коригирам въпроса.
Крайната мощност на усилвателя зависи от входящия сигнал и ако е така или не кой е начин да огранича изходната мощност до 70 вата?
ivanovbg - майстор
Ахаааа :-D Ми не въртиш волумето на мах :lol: :lol: :lol:
И вервайми че ако ги резнеш тези 2х100 вата в хола въобще няма да разбереш колко са ти нелинейните изкривявания.
shefcheto91 - специалист
Ще сложа ограничител на потенциометъра.
:-D :lol: :-D :lol:
Благодаря за търпението.
nikolovvd - майстор
Не е съвсем същото, защото посоченият усилвател е кит за сглобяване купен от магазин "Електрон".
От друга страна има транзистор закрепен на радиатора и чрез следене температурата на радиатора внася корекции, които позволяват при по-голяма мощност да са намалят някой неприятни ефекти. Цената бе под 30 лв. преди 2-3 години, когато купих два такива на сина да се учи.

Тема "Усилвател за траф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: