• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Nimi - специалист
ditronix написа:
До преди две години слагах само SWAN, но след серия издънки се отказах от тях.
Проблемните бяха от серията правена през точно определена седмица. От тогава не е имало проблеми.
BINGO-то и LC не са копия :-D

По-сериозното е SWAN 1000 или подобните му комбинирани датчици. Но цената е поне х2!
lz1wvm - специалист
kozl написа:
Много от лъжливите пускове се причиняват от хлебарки. Датчиците с нещо ги привличат. На жената в офиса ги заля вълна от включвания. И понеже специалистите не откриваха повреди решиха да сменят комплект цялата аларма. Аз пък приемам подаръци и предложих да демонтирам старата безплатно. Още на първия датчик се натъкнах на хлебарка. С бързи инстинктивни действия я смазах и се усъмних в причината за лъжливите сработвания. По датчиците имаше изпражнения. И така остана същата система + редовно пръскане срещу хлебарки.
И дали пък има датчици устойчиви срещу движение на хлебарки в-у тях. И понеже все пак имах съмнения вързах една хлебарка с конец и с тиксо я закрепих, така, че като дърпам конеца от другата стая да се клати хлебарката пред лещите на датчика. И датчика сработва.

Привлича ги малката температурна разлика,особено през зимата.А понякога си остават и през лятото,дори се размножават в датчика,стават по-няколко дузини.Решението е точни отвори там където влиза кабела,или запълване на по-големите отворите,примерно с топъл силикон.
ditronix - специалист
Nimi написа:
ditronix написа:
До преди две години слагах само SWAN, но след серия издънки се отказах от тях.
Проблемните бяха от серията правена през точно определена седмица. От тогава не е имало проблеми.
BINGO-то и LC не са копия :-D .........
Ними,за коя седмица и коя година става дума, че аз имам проблемни май от поне три различни дати.....
LC не ги знам кои са. Говорехме за SWAN и техни копия. Ето малко снимки, всеки сам може да прецени за какво става дума.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Единият е SWAN, другият е BINGO. Eлементите съм сравнявал по стойности, даже и по цвят :rolleyes: Нищо различно! Същата е ситуацията и с един от моделите на DSC.
Нарочно съм затрил надписите по платките. Подредбата на клеморедите, дори шрифтът на белия печат говорят само за едно- дубъл! Погледнете и печатите на контролите-еднакви по същество, надписа на гърба на двете платки. Накрая погледнете пластмасите и по-специално лещите на двата датчика. Аз съществени разлики не виждам.
Nimi - специалист
На последния кадър си разменил капаците :-D
Левия датчик мисля беше от калпавата серия.

Няма как да не ги знаеш LC серията на DCS

Изображение
ditronix - специалист
Тъй като го гледам тоя LC, и той от същата кочина е излязъл, от същата майка раждан :-D Има и едни други DSC, даже май се сещам де ги видях и може и да ида да ги снимам и тях.
kuger - майстор
Аз ползвам тези http://www.satel.pl/ru/product/518/AMBE ... 0%BB%D1%8C , на Satel, полски са. За четири години нямам проблем с тях.
ditronix - специалист
Изображение

Това е снимка, на която вече се виждат надписите по платките. Ясно е че не съм разменил капаците на датчиците, левият е BINGO, десният-SWAN QUAD. То и затова имаше от де да снимам- останаха ми три проблемни, та сега единият го ползвах и за манекен. Та отново за еднаквостта и почти сигурният еднозначен произход- надписите В&В на платките на SWAN-a и DSC-то. Но няма нищо чудно в това- когато нещо е добро, защо да се мъдрят други неща?
  • 1
  • 2

Тема "Избор на алармени датчици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: