• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
pipilica - майстор
Чепа е да върти две или три помпи за парното докато запаля агрегата. UPS-a още не съм измислил кой да ползвам щото имам два единя е APC Smart-UPS 900 другия е inform guard 600 и двата са 24 волтови, интересно на АРС-то бяха турили 4 броя 6 волтови акумулатора а на турския 2 по 12 него го ползвах на компа и работи докато падне напрежението в акумулаторите и самин се спира.
zmiori - специалист
Аз бих ползвал турския, по дурако устоичиви са. Другото което харесвам в тях е че могат да тръгват директно в "акумулаторен"режим. Само че дали е достатъчно "силен" за няколкото ти помпи. Всепак реалната му мощност е малко под 400 вата /370/, имай и това в предвид. Успех.
hrpankov - специалист
...тук, пред мен, има един АБ от ЮПС и на него пише:
" charge 14,4-15,0 V"
...недовиждам ли?.... или какво?...
miroton - майстор
даже на някои пише 16V
добре си с очите
hrpankov - специалист
...изгоря ли ЮПС-а?.... :cry: :cry: :cry: ..
Не е много правилно да се подвържат два акумулатора независимо колко са големи и да се очаква те да се заредят от упс-а.Със сигурност заряда ще е бавен процес предвид не чак толкова мощните трансформатори които имат упс-ите а вече какъв ток и за колко време ще протече до изравняване на потенциалите,божа работа а през това време резултата ще е едно стабилно загряване на трансформатора участващ във зарядната верига на упс-а а от там и до изгарянето му, обикновено изгаря първичната намотка.
Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Преработка на UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: