От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov
- майстор
24 мнения в "Проблем с DVD Samsung ht-p10 - Няма видео сигнал към TV"
bobko
- специалист
Офффф,днес се появи картина и след като изключих всичко и опитах след 2-3часа същата работа няма включване .протрих книгата с инструкциите и не схващам.Натискам video sel за 5 сек. и излизат на дисплея на самото DVD два режима composite и rgb пробвах и двата режима при двете не става нищо,НЕ ТРЪГВА.Оставих DVD-то така включено и то си работеше на диск(някакъв филм) чуваше се само звука през колонките му и надпис на екрана че няма сигнал.Поработило е има няма 20-25 мин и изведнъж се появи картина от само себе си.Не проумявам какво става с това DVD.В момента има картина но ако го спря ще направи същият номер.Какво да му направя.Да върна ли фабричните настройки на DVD-то?
FM STEREO
- специалист
Най вероятно ти прекъсва кабела за видеосигнала или skart кабела,смени го и ако положението е същото може да има лоша спойка на skart гнездото на дивидито,възможно е и самите букси да не контактуват добре,разклати ги и виж дали сигнала се появява,но според мен проблема е в кабела,може да се е разпоил,ако можеш да го отвориш и да огледаш жичките дали са хубаво запоени.
bobko
- специалист
Възстанових му фабричните настройки.В момента работи не ми се ровичка по него повече,дано не прави вече тези проблеми.Ако ги направи пак което е доста вероятно,ще го разглобя и ще снимам за да ми кажете кой от всичките кабели да сменя.Scart буксата е прегледах още онзи ден няма видим проблем със спойките.Много ми е чудно как така от само себе си тръгна.Сега проверих видео режимите (video sel)и в двата режима composite и rgb работи има картина и звук на телевизора.Свалях и слагах Scart кабела няма никакви проблеми.Вкарвам кабела картина и звук са на лице.Всичко е ОК но до кога? Не съм специалист но от самото начало се съмнявах да не би някой електролитен кондензатор е изсъхнал и след като го включа му трябва време за да се усвести и тръгва,но някой спомена ,че не е от кондензатор
bobko
- специалист
най-вероятно е така.Последно току-що пробвах и само с видео жака(жълтият чинч) картина има.Проблема е вътре DVD-то.До сега се е използвало почти всекидневно,но като усилвател нямало е никакви проблеми.Ще видя времето ще покаже дали ще работи на видео или не
.Така или иначе съм отворил тази тема,някой може ли да ми даде съвет какво да си купя за да не вадя и слагам жака за звука от компа и телевизора.Целта ми е да използвам DVD-то за усилвател,един път от компа един път от телевизора.Мисля ,че има решение,но днес ходих в такъв магазин те ме гледаха умно и нищо не казаха.

bobko
- специалист
Предлагаха ми го,но не мисля ,че ще стане.трябва ми нещо което да се превключва в едното положение DVD-то да приема аудио сигнал от компютъра и през това време да е изключена аудио връзката с телевизора и обратното за да не се мешат сигналите.Друг е въпроса,че когато е мушнат жака за слушалките в телевизора няма сигнал на колонките му та не знам има ли някакво решение.
П.П Да отбележа,че въпросното DVD отново направи проблем и няма видео връзка към телевизора.Явно утре ще го разглобя и ше кача снимка запознатите да ме насочат кой кабел да сменя или евентуално студена спойка.
ТОЧНО 30 МИНУТИ МУ ТРЯБВАХА ДА ЗАПЕЦНЕ И ДА ИЗКАРА КАРТИНА.ИЗЛЕЗЕ ЛИ КАРТИНА ЕДИН ПЪТ НЯМА ПРОБЛЕМИ ДО СЛЕДВАЩОТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКЛЮЧВАНЕ
П.П Да отбележа,че въпросното DVD отново направи проблем и няма видео връзка към телевизора.Явно утре ще го разглобя и ше кача снимка запознатите да ме насочат кой кабел да сменя или евентуално студена спойка.
ТОЧНО 30 МИНУТИ МУ ТРЯБВАХА ДА ЗАПЕЦНЕ И ДА ИЗКАРА КАРТИНА.ИЗЛЕЗЕ ЛИ КАРТИНА ЕДИН ПЪТ НЯМА ПРОБЛЕМИ ДО СЛЕДВАЩОТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКЛЮЧВАНЕ

Тема "Проблем с DVD Samsung ht-p10 - Няма видео сигнал към TV" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература