От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov - майстор
99.9% се оправя с дистанционното.
FM STEREO - специалист
DVD-то си е изправно,най вероятно не си свързал кабелите на правилното им място,направи както са ти казали прочети си инструкцията на DVD-то.
bobko - специалист
Офффф,днес се появи картина и след като изключих всичко и опитах след 2-3часа същата работа няма включване .протрих книгата с инструкциите и не схващам.Натискам video sel за 5 сек. и излизат на дисплея на самото DVD два режима composite и rgb пробвах и двата режима при двете не става нищо,НЕ ТРЪГВА.Оставих DVD-то така включено и то си работеше на диск(някакъв филм) чуваше се само звука през колонките му и надпис на екрана че няма сигнал.Поработило е има няма 20-25 мин и изведнъж се появи картина от само себе си.Не проумявам какво става с това DVD.В момента има картина но ако го спря ще направи същият номер.Какво да му направя.Да върна ли фабричните настройки на DVD-то?
FM STEREO - специалист
Най вероятно ти прекъсва кабела за видеосигнала или skart кабела,смени го и ако положението е същото може да има лоша спойка на skart гнездото на дивидито,възможно е и самите букси да не контактуват добре,разклати ги и виж дали сигнала се появява,но според мен проблема е в кабела,може да се е разпоил,ако можеш да го отвориш и да огледаш жичките дали са хубаво запоени.
bobko - специалист
Възстанових му фабричните настройки.В момента работи не ми се ровичка по него повече,дано не прави вече тези проблеми.Ако ги направи пак което е доста вероятно,ще го разглобя и ще снимам за да ми кажете кой от всичките кабели да сменя.Scart буксата е прегледах още онзи ден няма видим проблем със спойките.Много ми е чудно как така от само себе си тръгна.Сега проверих видео режимите (video sel)и в двата режима composite и rgb работи има картина и звук на телевизора.Свалях и слагах Scart кабела няма никакви проблеми.Вкарвам кабела картина и звук са на лице.Всичко е ОК но до кога? Не съм специалист но от самото начало се съмнявах да не би някой електролитен кондензатор е изсъхнал и след като го включа му трябва време за да се усвести и тръгва,но някой спомена ,че не е от кондензатор
FM STEREO - специалист
Не е от кондензатор,може и някоя лоша спойка вътре по платката да е,ако е така проблема пак ще се появи.
bobko - специалист
най-вероятно е така.Последно току-що пробвах и само с видео жака(жълтият чинч) картина има.Проблема е вътре DVD-то.До сега се е използвало почти всекидневно,но като усилвател нямало е никакви проблеми.Ще видя времето ще покаже дали ще работи на видео или не :).Така или иначе съм отворил тази тема,някой може ли да ми даде съвет какво да си купя за да не вадя и слагам жака за звука от компа и телевизора.Целта ми е да използвам DVD-то за усилвател,един път от компа един път от телевизора.Мисля ,че има решение,но днес ходих в такъв магазин те ме гледаха умно и нищо не казаха.
bobko - специалист
Предлагаха ми го,но не мисля ,че ще стане.трябва ми нещо което да се превключва в едното положение DVD-то да приема аудио сигнал от компютъра и през това време да е изключена аудио връзката с телевизора и обратното за да не се мешат сигналите.Друг е въпроса,че когато е мушнат жака за слушалките в телевизора няма сигнал на колонките му та не знам има ли някакво решение.

П.П Да отбележа,че въпросното DVD отново направи проблем и няма видео връзка към телевизора.Явно утре ще го разглобя и ше кача снимка запознатите да ме насочат кой кабел да сменя или евентуално студена спойка.

ТОЧНО 30 МИНУТИ МУ ТРЯБВАХА ДА ЗАПЕЦНЕ И ДА ИЗКАРА КАРТИНА.ИЗЛЕЗЕ ЛИ КАРТИНА ЕДИН ПЪТ НЯМА ПРОБЛЕМИ ДО СЛЕДВАЩОТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКЛЮЧВАНЕ :ka:
pipilica - майстор
Направи проверка за студена спойка после разглабяй и поправяй.

Тема "Проблем с DVD Samsung ht-p10 - Няма видео сигнал към TV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: