• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
pipilica - майстор
Схема има ама искат пари.
8180 - майстор
Хидра,
Ако Тинкпад се появи, ще те "клъвне" пак - моделът е в заглавието.
Схема не успях да открия.
И да, по моите наблюдения касетофонИТЕ се активират от почти ВСИЧКИ клавиши - там има и "ускорен" презапис, който никога не съм ползвал - предполагам е без звук и засега я изключвам от потенциалните режими като решение.
Възможността за запис на "радио" също някъде смесва нещата - вероятно заради него е "нелогичното" (обявено от мен по-горе) управление.
Благодаря.
FM STEREO - специалист
Записа от радиото се превключва от друг ключ,който се намира на платката на усилвателя и се управлява от механиката като се натисне бутона за запис,на самата механика има метална пластинка,която се мушка в квадратното уше на ключа на платката на усилвателя,но този ключ не те бърка ако не е натиснат бутона REC. Щом си видял ключетата на механиките,проследяваш кабелчетата и там дето са запоени ги замостяваш и така НЧ.Усилвателя ще бъде под захранване.
hidrazin - майстор
8180 написа:
.... моделът е в заглавието.....
:? Май ще трябва да слагам очила? Както и да е. Точно за този модел не намерих.
Ето за някакво друго Sanyo. Вижда се че в режим касетофон захранването за мотора, захранването на крайното стъпало и захранването на предусилвателя минава през превключвателя на механиката LEAF SW. Рядко но се среща в някои модели - има два превключвателя.
Един за мотора и един за възпроизвеждане дето захранва само електрониката. Ама наистина е много рядко.
Та общо взето ще трябва да поровиш из превключвателите по механиката.
Прикачен файл:
Sanyo.jpg
:partyman:
radius - майстор
Вие докат се напивате аз да кажа, че може някой да се обърка и да си купи адапторна касета. Това трябва да го забранят за продажба. Досега ми с 2-3 такива касети е стресиращ.
hidrazin - майстор
radius написа:
Вие докат се напивате аз да кажа, че може някой да се обърка и да си купи адапторна касета. Това трябва да го забранят за продажба. Досега ми с 2-3 такива касети е стресиращ.
Ааааа... За напиването днес не ми е ред. Снощи беше и днес е реанимацията. :-D
За адапторните касети. По-горе писах че качеството няма да е кой-знае какво.
Подобни експерименти с касетофони пуснати без касета и натикана вътре глава съм си правил преди повече от 20 години. :)
В тази връзка малко лирическо отклонение. Ако някой има работещ касетофон и пеещ ръчен часовник от този модел или подобен:
Изображение
Пускате касетофона на възпроизвеждане без касета. Ще трябва да блокирате автостопа за да не изключи като при край на касетата.
Пускате часовника да свири някаква мелодия и го натиквате в гнездото на касетофона близо до главата.
Ще останете учудени от ефекта. :-D
:partyman:
8180 - майстор
Така, за докладвам.
Честита Коледа на всички дали акъл.
Реших задачката "сравнително" успешно и лесно. Благодаря за съдействието.
Основно ми дадохте увереност, че ИМА някакво превключване в механиките, което начално отхвърлях.
Насоката на Хидрата за захранването ме насочи да тръгна от него и да видя докъде стига по механиките. Пътем открих куплунг, който изключва мотора елементарно. Отделно споменах, че главите също са на куплунги - демек, запазих цялостта и на касетофоните, ако някой в бъдеще реши да се забавлява, с лекото неудобство, че трябва да се активира функцията просвирване И СЪС някой клавиш от механиките. Това е и лек плюс, според мен, предвид факта, че няма мрежов ключ.

Отпоих кондензаторите откъм упоменатия чип (11 и 12-ти пин) и там свързах входовете.
"Сравнително" - то е заради умерения шум при максимално усилване, който първоначално не бях доловил и похвалих машинката - не е от преустройството. Специално възстановявах схемата за проверка. Брум няма. Свири достатъчно чисто до към 70-80% на "волумето" при средна сила на сигнала, сравнима с тази на радиото. Нататък - толкова си може.

Весели празници и успешна 2015-та! :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Радиокасетофон Sanyo MW242K - Audio IN??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: