От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Ами да изчакаме и да видим. Пък и питащия можеше да проследи как се храни релето.
Иначе вярно че ще падне след натоварване ама от 34 чак на 24... и то при това реле с малка консумация?
Ми то консумира 15mA и има намотка 1600 ома.
http://www.mouser.com/catalog/specsheets/833H.pdf
Барабар с другата електроника едва ли ще стигне дори и 100mA.
Ще видим де, ако човека сподели после.
:partyman:
stamenov1 - специалист
Много трудно може да се проследи, че платката е двуслойна, и много от пътечките не се виждат. Ще звъня след празниците и до фирмата в Поморие да питам. Или ще потърся при един приятел да отворим неговия термостат и да видим дали пише на трафа или ще мерим.
miroton - майстор
Фирмата производител http://ang-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0 ... %80%D0%B8/
виж тия трикраките до трафа да ли са стабилизатори 78XX 79XX
DMN - майстор
stamenov1 написа:
По празниците от енергото са подали по-високо напрежение и ми е изгоряла първичната намотка на захранващия трансформатор
Да са подали, колко по-високо да са подали :? За да изгори първичната, това напрежение ще трябва да се е задържало известно време и то доста над нормата(зависи колко волта е било), то тогава ще имаш(или съседите) и други уреди повредени. Така като гледам цвета на платката от долната страна под трафа, той явно и преди доста си е греел. Може да не е оразмерен правилно или проблем с охлаждането.
ditronix - специалист
Тия трафове от десетина години са толкова куци, че отдавна спрях да ги купувам! Имах случай от пет, купени от магазина три бяха с прекъснали първични. Добре, че ми щукна да проверя коя е първична и коя-вторична за всеки случай и не ги бях запоявал на платките. Изобщо не ги коментирам. Хидра, той трафът си за такъв ток- не повече от 100mA. Виж го, малко по-голям е от релето :-D Даже и ги е досрамяло да напишат тока на корпуса му :-D Та случката с енергото само е дала малко вятър на въгленчето.
gogo7777 - майстор
виж тия трикраките до трафа да ли са стабилизатори 78XX 79XX
Беше споменато за стабилизаторите, 7805 и 7905 са....не касаят релето
П. Петков - специалист
Трансформаторът е поръчков и затова няма надписи. Ако сте близо до Пловдив, баща и син Ангелови със сигурност ще знаят какво са правили за Петьо Тодоров ("Интиел") и можете да си го закупите от тях. Преди доста години в "ANG" си бях поръчал "изчанчени" трансформатори за горелки "Шванк", като трафчетата, които ми пратиха, също нямаха надписи. Що се отнася до качеството им, всичките оригинални трафчета на "Шванк" бяха с прекъснати първични, а тези на Ангелови си работят и досега. От друга страна, самият Петьо Тодоров е много читав човек и също няма да Ви откаже съдействие. При повреда на негови изделия, в рамките на ден-два, винаги ми е пращал нови, а повредените съм му ги връщал по "Спиди", за да не се губи време. Ако трафът е с по-особена конфигурация, мисля, че може да се договорите с него и да Ви изпрати нов. Ако сте много на зор, пишете ми на Л.С. и ще Ви дам личния му GSM.
P.S.
Проблемът на малките трансформатори е, че те се навиват изцяло за по-малко от две минути, като изводите на първичната, които са много тънки, не са предварително многократно "накатани" и усукани, а за икономия на време се извеждат направо. Впоследствие, при запояването им към изводните щифтовете, мястото на спойката остава уязвимо за тънкия проводник и той с времето кородира, като често прекъсва. Смнявам се, че тези трансформатори ги импрегнират. Някога, спойките на руските изделия задължително се мажеха със защитен "Цапон" лак (виолетов на цвят) и така този проблем се избягваше.
Последна промяна от П. Петков на нед яну 11, 2015 2:10 am, променено общо 1 път.
ditronix - специалист
Аз си мисля че проблемът е в това, че не се почиства флюса след запояване на изводите. Да, точно от бързане и след време- повече или както обикновено по-малко корозията и механичните въздействия вследствие стягането на смолата с която се заливат трафчетата предизвикват прекъване на изводите. Те наистина са много тънки, но мисля, че не ние трябва да мислим за тези неща. Производителите трябва да си решават проблемите,независимо дали са ANG или която и да е друга фирма. Както се случи при мен-писах по-горе- всичко бе готово и скочих до Варна за трафчета. Върнах се и изведнъж се оказа че трябва да ходя още веднъж, или да се разправям по телефона и да чакам нещо, или да хващам мамата и да се спасявам. А човекът си чакаше платките. Ами запалих колата и се разходих още веднъж до голямото село-още едни 120 км. за тоя дето духа. Свалял съм толкова капсоловани трафчета- подобни - от стара техника, никога не съм имал случай на прекъснала намотка.
todortv - майстор
2X12 e трафчето, сменил съм няколко.
П. Петков - специалист
Ако диференциалният терморегулатор е за соларна БГВ, то може и да не бързате. През януари тези системи са във ваканция до пролетта. :)

Тема "Изгорял трансформатор Диференциален термостат DT-3 на INTIEL" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: