От мобилни телефони до цифрови камери
Мавруда К. Мерловска
Имам един на Авео. Увеличава 20х, 80х и 350х. Използвам го редовно и съм много доволна.
todortv - майстор
Благодаря за отговорите.
Снимката е от продавалника, но я ползвах за само за визуализация.
Явно ще се поръчва. :partyman:
hidrazin - майстор
todortv написа:
Явно ще се поръчва. :partyman:
Ама не от плювалника, надявам се?
:partyman:
dtmf - специалист
Микроскопите (китайските) на които пишат 2 МП,обикновенно са реално около половин мегапиксел. Със същото качество можеш да си направиш сам микроскоп от една WEB камера , като изтеглиш оптиката няколко милиметра напред. Ако тези (евтините) микроскопи имат голямо фокусно разстояние (може да стои далеч от платката), значи може и да вършат някаква работа, но ако се налага да го доближаваш много става неудобен.

В момента чакам ендоскоп от Китай, да го видя и него що за играчка е. Излезе под 15 лв.
Lisko - майстор
За пикселите - абсолютно вярно !
За доближаването - направено е да няма нужда да е много близо до обекта.
todortv - майстор
hidrazin написа:
Ама не от плювалника, надявам се?[
Избрах това http://www.ebay.com/itm/1000X-USB-Micro ... 3f3d30f58c

За тези пари не си заслужава да преправям WEB камера и пак няма да е същото.
nikolov333 - майстор
Да питам и аз за някой който ползва такъв, да ми препоръчате някой пробван модел. Ще ми трябва за запояване на СМД елементи..че напоследък.. :cool:
nikolovvd - майстор
За SMD съм ползвал истински стерео (с два окуляра) микроскоп.
Полезното е, че оптиката е на 5-10 см. над работната площ и има място за работа. Можеш да си подбереш подходящото увеличение, така че работната и наблюдаваната област да са близки по площ. В противен случай се налага непрекъснато местене и фокусиране.
Това което се продава в различните сайтове е да занимаваш децата. Да им покажеш муха, косъм, лист, ципа от лук и т.н., но не и за някаква сериозна работа. Забавянето на картината идва от частите менте и крадения софтуер. Положението е същото като при видеорегистраторите. Като го гледаш на сайта и четеш спецификацията си казваш БРЯХ, а като го купиш и инсталираш виждаш, че си се прецакал. Нещо което в китайския сайт е 30$, в българския е минимум 89 лв. и хидразин и прав, че от където и да го купиш се набутваш с двойна цена + куриерска услуга, която включва и обявена стойност.
kosata - специалист
nikolov333 написа:
Да питам и аз за някой който ползва такъв, да ми препоръчате някой пробван модел. Ще ми трябва за запояване на СМД елементи..че напоследък.. :cool:
Ами зависи колко пари ти се дават?Ако искаш нещо дето да ти върши работа и да не е много скъпо виж това :
Има го в AliExpress на около 80$

Прикачен файл

USB-Digital-Microscope-Supereyes-B008.jpg
USB-Digital-Microscope-Supereyes-B008.jpg (97.91 KиБ) Видяна 2093 пъти
kolev_k - специалист
Мавруда К. Мерловска написа:
Имам един на Авео. Увеличава 20х, 80х и 350х. Използвам го редовно и съм много доволна.
А това увеличение оптично ли е,или цифрово.Щото си мисля че на 350X обекта ще се вижда на квадратчета(ако е цифрово).И могат ли да се видят клетките на растения,на човешки секрети и др.подобни?

Тема "USB микроскоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: