От мобилни телефони до цифрови камери
thinkpad - майстор
Не ти трябва да си добре с поялника. Пускаш го да загрее, мъцваш го с припой и колофон като загрее и просто докосваш всяка спойка, докато се разтопи. :)
lov - майстор
bulhomes2 написа:
Абе когато работеше специално я мачках и натисках опъвах кабелите във всички посоки. За буксата говоря. Не прекъсваше. Прекъсваше като отпусна платката. Много съм зле с поялника, ама ще се пробвам. Ще видя и буксата, но видимо всички "женски" са си добре прибрани.
Те и мъжките дето са на платката са сцепени. За това казвам че куплунга е калпав. Уж да прави по добър контакт а то точно обратното. И на други техники с такъв съм брал не един път ядове.
geordgeo - специалист
А замери ли дали моторът получава захранване като пуснеш устройството, особено тогава, когато всичко друго тръгва без него?
bulhomes2 - майстор
Не. Как би имал захранване, а не би се въртял?
FM STEREO - специалист
Колегата искаше да измериш дали има напрежение,защото ако има такова,то проблема може да е в мотора :wink:
lov - майстор
Ей свършихте на Хидразина специалния боб шарения от баене и врачуване. :lol:
Ще дотрябва за нещо спешно и няма да има. :-D
bulhomes2 - майстор
FM STEREO написа:
Колегата искаше да измериш дали има напрежение,защото ако има такова,то проблема може да е в мотора :wink:
Това ми е ясно, но не виждам как проблема ще е в мотора, като ясно се вижда, че проблема идваше от стискане на платката. В другата тема със схемата съм написал, че мотора, вързан директно си работи.
koveslav - майстор
А широките пътечки та тази платка,която обръщаш резистор ли представляват? Май се вижда калайдисване в долния край на някои от тях.Да не би там да е студената спойка,контактуваща само при натискане на платката,има логика това да влияе и на оборотите?
FM STEREO - специалист
Е щом си го пробвал,проблема е в платката,огледай хубаво пистите,много често се получава напукване и прекъсване или е това или е лоша спойка действай смело с поялника!
alien - специалист
имаш един резистор който се е опекъл - писал си го "не се вижда"
има и още един който е по голям и почернял в единия край
или са дали фира, или от многото греене краката корозират, калая се скапва, или нещо друго се случва и губи връзка, провери и презапои всичко което е загрявало

Тема "Като натисна работи, като пусна не?! Що така?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: