• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
miroton - майстор
При подаване на захранващо напрежение някои път релето включва,какво трябва да направя за да седи схемата стабилно?
sstefanov - майстор
В твоята схема управляваш тригера по отрицателния фронт, а той се задейства по положителния. Тоест при теб тригерът ще включи не при натискане, а при отпускане на бутона (ако е нормално отворен).

За да е винаги изключен при подаване на захранването, изводът R на тригера го откачи от маса и го свържи през резистор 10к към маса и през кондензатор 220 nF към +14 волта.
Нещо като на тази схема:
Изображение
nikolovvd - майстор
От Конрад съм намирал такива модули. Едно и дву канални и се продават допълнително дистанционни.
miroton - майстор
Благодарности на sstefanov,100 пъти го вкл и изкл и си седи в стабилно състояние.
nikolovvd написа:
От Конрад съм намирал такива модули. Едно и дву канални и се продават допълнително дистанционни.
Имам ограничение в мястото и затова прибегнах до този вариянт
сега трябва да взема и смд елементи и да почвам.
hrpankov - специалист
....нещо такова....

Прикачен файл

untrele.GIF
untrele.GIF (8.02 KиБ) Видяна 1674 пъти
sstefanov - майстор
Тази схема задейства при отпускане на бутона, а не при натискането му, както вече писах.
Мисля, че дадох достатъчно ясна (правилна) схема.
hrpankov - специалист
....прав си шефе, извинявай!...
nikolovvd - майстор
sstefanov написа:
Тази схема задейства при отпускане на бутона, а не при натискането му, както вече писах.
Става за електро детонатор на самоделна бомба. :-D
miroton - майстор
nikolovvd написа:
sstefanov написа:
Става за електро детонатор на самоделна бомба. :-D
Абе много електроника за една бомба :lol:
  • 1
  • 2

Тема "дистанционно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: