От мобилни телефони до цифрови камери
nikolovvd - майстор
А като спреш тока на къщата продължава ли да свити, щото ако продължава да идваме да краднем ноу-хау. :-D
Баси крушката! Свети без ток! :lol:
bulhomes2 - майстор
Смених и една крушка и на другата линия. Докато я сменях забелязах, че светва леко като първата като хвана с пръсти втория кабел (първия е вързан). Демек - като фазомер работи... Както и да е. Като затворих ключа се оправиха нещата. В него е бил ключа за мазата. Хидрата пак пак позна =D> :lol:
chano3891 - специалист
Хабре друг път не барай другия кабел че да не затвориш някои път веригата през нещо без да се усетиш.
bulhomes2 - майстор
Аааа ний с фазата сме приятели. Веднъж демонстрирах на едни ел.техници (ма баш ел.техниците в завода в който работех) как хващам гол кабел, на който фазомера показва фаза. Много се облещиха, пък аз се облещих, че те не го знаят.
Когато барам токове с ток гледам да съм стъпил на дървен стол или нещо подобно и много внимавам с кабелите. Рядко ми се налага, но за съжаление баш вкъщи е така, че бушона е само един за цялата къща и то на долния етаж...
hidrazin - майстор
Кофти щеше да е в това време някой да плисне една кофа вода в краката. Ей така, за късмет. :-D

Изображение
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Веднага бих му благодарил със ръкостискане.
hidrazin - майстор
Веднага бих ти подал ръка....с ръкавица. :-D

Изображение

:partyman:
nv952 - майстор
bulhomes2 написа:
Веднъж демонстрирах на едни ел.техници (ма баш ел.техниците в завода в който работех) как хващам гол кабел, на който фазомера показва фаза.
Точно по този начин в 3 или 4 клас (не помня) реших да шашна госпожата :lol:
В къщи все си играех с фазомера и тогава ми направи впечатление че като обърна щепсела "фазата" се изменя...и един път реших да пипна ...(С какъв акъл не знам :shock: ) после дядо ме видя и ме светна за това :-D
И в класната стая имахме разклоните и фазомер.В часа по трудово госпожата сменяше щепсела на един калорифер и в междучасието го остави.И аз реших да се възползвам.После като се върна само дето не припадна :finga:
Та така,изпросих си забележка и среща на нашите с класната ...и малко бой :roll:
bulhomes2 - майстор
Преди двайсетина години го разбрах за пръв път като монтирах един ключ. С фазомера за отвертка. Мислех, че бях спрял тока, а той светеше. На кабели, които бях пипал вече с голи ръце.
lov - майстор
Ти явно си от редките случаи дето не ги лови тока. В интерес на истината имах колега дето бос на циментов под си хващаше фазата и казваше че само леко усещал. А мене над 30 волта си си ме боцка яко.

Иначе май и аз познах защото ключа ти прекъсва нулата. Или поне така си написал по горе.

Тема "Лед лампа не гасне. Що така?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: