От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Прикачен файл:
PT90A.rar
(612.42 KиБ) Свален 63 пъти
Успех!
:partyman:
pipilica - майстор
Тва дето работи от време на време мяза на студена спойка, прави ли проба за такава.
MamaMy - майстор
Тя платката на колегата е здрава. Къде на друго място да търси студена спойка?
И как да я измери, с термометъра ли? колко градуса да е? :wink:
lov - майстор
Ей писна ми от вас. Да вземете да прекратите отпуските на врачките и баячките от форума. Днеска викам да вземат да ми направят една бобена салатка от шарен боб. Сядам тая вечер на масата те ми слагат марули щото боба бил свършил.
Ам чи той Хидрата кто е почнал ша го довърши ве. :lol:
Duke_BG - специалист
а като го "посъветваш" с юмрук оправя ли се ?
stiv1961 - майстор
Преди време и моя телевизор- LG се разболя от същата болест. Занесох го на приятел и след половин час ми се обажда- ела си го вземи, готов е :) . Оказа се някакво мааалко резисторче, даже не го попитах от къде го е изчовъркал, телевизионен техник няма да стане от мен :-D ама телевизора си бачка вече месец и нагоре безпроблемно.
Duke_BG - специалист
и аз така бях набедил един елит че има кофти спойка
едва ли не презапоих половината платка и пак се оправяше с тупаници
след като го занесох в сервиз човека каза че е дефектирал един диод във веригата на вертикалната развивка - правели ги тия номера - дефектирал диода и се влияе от удари :shock: :?
miroton - майстор
Duke_BG написа:
- правели ги тия номера - дефектирал диода и се влияе от удари :shock: :?
нов вид ударен диод :lol:
FM STEREO - специалист
miroton написа:

нов вид ударен диод :lol:
Ти се смееш,ама преди години имах случай с един "Електрон Ц- 380 ДБ",един от транзисторите на видеоусилватеите (на зеленият цвят) беше дефектирал и когато го почукнеш почваше да работи, а студена спойка нямаше, беше си добре запоен.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Мдаа, и аз имам 2 случая с "ударен диод". Единият му извод прекъсваше откъм корпуса му. Допирам диода с пипалата на уреда да го меря - добре е. Като махна пипалата не работи.
Малко вероятно е самият извод механично да прекъсва в корпуса, но се случва.

Тема "Питане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: