От мобилни телефони до цифрови камери
Spokoiniq - майстор
Ако е за възрастни хора, които не чуват-няма оправия...
ribnikolaevi - майстор
Spokoiniq написа:
Ако е за възрастни хора, които не чуват-няма оправия...
Описах достатъчно ясно ситуацията при мен. Иначе си прав, но все още не съм на този етап ...
kuger - майстор
До колкото схванах въпроса, става дума за телефон с безжична слушалка, така ли?
Ако да, не може ли /базата/ майката да се направи от настройки да звъни и тя? Имам кабелен такъв /в смисъл сигнала до телефона идва по кабел/, звъни и слушалката и базата.
Друго, вариант с "бейбифон" няма ли да върши работа?
Имам подобен проблем с майка ми, решил съм го с няколко телефона в паралел. Но при мен сигнала е "по жица".
nv952 - майстор
ribnikolaevi написа:
Ако звъни в две точки - вече се покрива целият апартамент ... Т.е. търся начен като се набира този стационарен номер, в 2 точки в апартамента да се чува сигнала от позвъняването.
Да споделя и аз нещо :-D

Преди години може би бях 7 или 8 клас..телефона на баба беше от тия безжичните.
Ей го на ...
http://atanas.mipa-bg.com/docs/KX-TC1005BGB%201.JPG

Появи се проблем с батерията.
Когато говориш и се мине 1-2 мин и спира.
Сложиш ли го на майката ,батерията зареждаше малко и тръгваше.
Един ден го отворих и разгледах и тогава за първи път видях такъв тип батерии :shock:
Ама от де да знам че се сменяли #-o

Отклоних се малко.

Мисълта ми е,че веднага му писах диагноза-развален.
Имаше едни еФтини в Метрото за по 40-50лв
Взехме един такъв и моя милост го свърза.
Вече не знам колко години работи.

Относно звъненето.
Модела който купих звъни и майката и слушалката.
Мисля че и Панасоника беше така но не съм сигурен.
Ако искаш утре ще погледна при баба марката и модела на домашният телефон който купихме тогава :?:
pipilica - майстор
До колкото разбирам все още нямаш купен апарат който да ти върши работа.
Идеята на kuger е добра и лесно изпълнима с бебифон, не знам само колко пари са по-читавите, другата идея е да изкараш изводи от подсветката на екрана на който и да е по-прост GSM и с едно реле да се управлява един безжичен звънец, може и два. Има и трети вариант сам да си спретнеш елементарен бебифон само че с кабели до другата стая.
Помисли кое ще ти е най-лесно като изпълнение и да мислим нататък.
Lisko - майстор
Понеже спомена мобилни оператори - колко им плащаш на тия мобилни оператори на месец ?
Щото има вариант да плащаш за стационарен интернет телефон по 3 долара на месец за поддръжка на номера и нищо за входящи разговори.
Началната инвестиция е около $30 за VoIP адаптор. Към него си включваш какъвто си искаш стационарен телефон (или два).
Друг е въпроса ако в къщата въобще няма интернет, но аз предположих че има ?
VLADO66 - майстор
По китайските сайтове има комбинирани апарати с по няколко слушалки GSM-DECT трябва да се внимава за честотите на които работят
ribnikolaevi - майстор
Убеден бях, че проблемът има много решения.
Оказа се, че само Мтел кодират СИМ-картата (обясниха ми че се прави връзка между IMEI на телефона и картата, което според мен означава кодиране). Те предлагат телефони Huawei FC 8081 и FD 3165.
Telenor и Vivacom дават СИМ-карти за домашен телефон без да е кодирана. Т.е. - може да се постави на всеки апарат.
Мога да си взема карта на BOB с минимална такса и също да я поставя в подходящият апарат.

Идеята на Lisko също е интересна, но моля за разяснение.
Lisko написа:
Понеже спомена мобилни оператори - колко им плащаш на тия мобилни оператори на месец ?
Щото има вариант да плащаш за стационарен интернет телефон по 3 долара на месец за поддръжка на номера и нищо за входящи разговори.
Началната инвестиция е около $30 за VoIP адаптор. Към него си включваш какъвто си искаш стационарен телефон (или два).
Друг е въпроса ако в къщата въобще няма интернет, но аз предположих че има ?
Да, в апартамента има интернет и това също е възможност.
Идеята е да имам телефон, който ще се ползва като слушалка главно - на него ще се звъни отвън. И като звънне някой, това позвъняване да бъде чуто в целия апартамент без да подскачат комшиите (т.е. да не разчитам на силата на звънене, а на поне 2, а може би 3 точки на звънене). Имам заложени празни гофрета във всяка стая и кабели мога да прекарам сравнително безпроблемно.
И естествено, търся ценовото решение на проблема. :-D

Edit
Пропуснах да спомена, че имам изградена вътрешна мрежа с 8 жилен кабел (от която се ползват 4 жила в момента). Ако трябва може да се позва тази мрежа ...
Lisko - майстор
Идеята (която аз прилагам на практика от години) накратко е следната:
Купуваш си еднократно едно устройство което казано на простоцарски свързва обикновен телефон с интернет. Сиреч то има входове/изходи за телефонен кабел и за cat5 кабел - сиреч за локална мрежа. Настройките на това устройство се правят през браузър от кой да е компютър в домашната мрежа.
След това се абонираш към някой от наличните доставчици (не цитирам за да не правя реклама). Примерно аз (в Канада), плащам по 2 долара на месец твърда такса "за номер". Може и без нея, но тогава няма как да те търсят, само ти звъниш. В някои други градове е 1 долар. Не знам дали същата фирма дава и български номера, но една друга която знам иска 3 долара на месец за номер в България. Напълно е възможно да има и други - още по-евтини. Отделно плащам по полвин цент на минута за разговори до цяла Северна Америка. Няма договор, може да се откажеш по всяко време. Плаща се на някакви порции, като минималната порция е различна - някъде е 25 долара, някъде е само 5 долара. Може да зададеш в техния сайт ако падне баланса ти под еди колко си, да ти пратят емайл за подсещане да презаредиш. Аз зареждам сравнително рядко.
Забележи сладкия факт, че сменянето на доставчика е лесно и бързо - няма нужда нищо да се връща, никакви неустойки и пр. Единственото нещо което трябва да се има наум е дали устройството с което почнахме е съвместимо с другия доставчик, но добрата новина е, че то почти винаги е съвместимо, тъй като това са стандартни устройства, не са измислени от тия фирми специално за тях си.
Примерно моето е ей това:
Изображение

Един интересен страничен ефект, който тебе сигурно не те интересува, но все пак да спомена е следния - Ако пътуваш някъде, без значение до Европа или другия край на света, може да си вземеш джаджата в куфара, да си я включиш към интернета на другото място и пак да се обаждаш и да ти се обаждат все едно че си си в България.

Тези доставчици предлагат много по-атрактивни цени от традиционните телефонни доставчици, поради което са доста мразени от последните. Проблем с качеството на разговора не помня никога да съм имал. То зависи и от качеството на интернета ти, но изискванията не са големи.
ribnikolaevi - майстор
Доста подробно обяснение, благодаря Лиско. А как се нарича това устройство?

Тема "Домашен телефон със сим-карта и да звъни в поне 2 точки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: