• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
dadko - майстор
При мен така се появиха вертикални черти на дисплея на един лаптоп. Първо бяха няколко, после прогресивно нарастваха. Стана като чипровска черга. Казаха ми специалисти, че няма ремонтиране, нова матрица. А на такъв лаптоп- нова матрица е колкото нов лаптоп да си купя и сега събира нейде прах машинката. Даже не се сещам къде съм го забутал.
naB4o - специалист
jordanvass написа:
В интерес на истината гаранцията си беше стандартна - 2 години. Следващите 3 бяха допълнителна застраховка за моя сметка, та общо 5. Но явно и те не стигнаха с 1 месец. Сигурно като кажеш колко години застраховка искаш и ти програмират набързо машината още в магазина за толкова години. :-D
Ами в общи линии може би го правят за 5 години, ама ако успеят да ти изврънкат няколкостотин отгоре за твое спокойствие си е бонус за тях.
DMN - майстор
DundyTheCroc написа:
Със сигурност инженера разработил матрица, която си отива съвсем скоро след изтичането на гаранцията, е получил сериозен бонус и повишение на работа :-D
То имаше някъде едно филмче по този повод за планираното стареене или нещо от сорта. Обаче на мен ми е интересно каква файда ще има самата марка от това :? . Аз например, ако ми се получи такъв дефект на телевизора ми(пак Самсунг, друг модел) като на jordanvass, не бих си взел вече телевизор от тази марка, особено пък както подозираме конспирация сега, щото е много гадно месец след 5г. гаранция да се скапа. Може би и други ще мислят като мен и марката би трябвало да изгуби от това, ако има нещо такова. На моя Самсунг скоро му изтече две годишната гаранция, не се възползвах от пет годишната. Отворих го да го разгледам и най-вече да мерна кондензаторите по захранването как са. Е, капацитета им вече е леко мръднал надолу, ESR уж в границите като гледам по разни таблици, ама пак ми се видя височък за такова захранване... Така че като наближи да стане на 5г. ще ги меря пак :-D . А иначе за друг ремонт овен по захранването като го гледам, май ще е направо невъзможен. На дънната платка СМД монтаж, ама от най-СМД и с лупа не можеш му видя елементите - като микроби са, къв ти ремонт или откриване на повреден елемент :rolleyes: . Жалко наистина, защото струват доста пари такива телевизори, а са ремонтно непригодни и човек с въздишка се сеща за старото поколение телевизори дето си ги ремонтирахме и карахме по 15-20г.
kuger - майстор
Това не са изгорели пиксели, това е нарушаване херметичността на матрицата. Така "утрепах" една 19 инчова на Филипс, заради муха. Сега е като капчук :-D
  • 1
  • 2

Тема "Изгорели пиксели на LCD телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: