• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
shadow__01 - майстор
luxozniq написа:
...но искам да пробвам да сменя проклетата интеграла и да видя дали няма да има ефект....
Уж гледах Service Manual файла, но на сънена глава съм пропуснал да видя какъв е чипът. hidrazin го написа какъв е и за да ти спестя усилията по смяната му и изгорелите елементи около него, ще ти кажа, че това е EEPROM чип. Това е вид микроконтролер в който има запаметен код(програма). И за да го смениш трябва да имаш кода и програматор за да го вкараш в чипа. Да сложиш празен чип дори и на работеща платка е все едно нищо.
pipilica - майстор
Ми то ако е памет бая зор е видяла да се запали чипа, има още изгорели чипове, направо търси друга платка.
hidrazin - майстор
Я па си мисля че нищо му няма на това чипе. :-D
Един вижда изгорели микроелементи, друг обявява още изгорели чипове, питащия пък решава че му е изгорял чип дето не е изгорял...
Ся на мен ли ми трябват очила ... Абе усещам че вече ще трябва да одя на очен за зъркели амаааа...
Ина тази НОВА платка ли е изгорял същия чип? :razz:
Прикачен файл:
асус.jpg
Ама празници са. Весля се. :-D
:partyman:
ig_ivanov - специалист
Бял екран в повечето случаи означава проблем със захранването на матрицата- или не отива напрежение по кабела към екрана, или самата матрица дава фира. Проблема не е в чипа, който си набедил.
Весели празници!!!
  • 1
  • 2

Тема "Монитор Asus VW223B" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: