От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
То че ще стане, ще стане... Задължително е да е читав сплитер, че да няма чуденки после...

sirko, всякакви галванични разделители и пр. щуротии ги избий от главата си. Между тунера и конвертора, освен превключващо напрежение вървят и други сигнали.

Проблемите ти ще започнат, когато БТК решат да минат и на друга поляризация/банд или ако тунерите на телевизорите се окажат без защити и почнат да се "карат" един с друг...
sirko - специалист
Засега го правя така, в последствие ако се омажат нещата минавам на цифрова кабелна пак с cam модули.
FM STEREO - специалист
Не съм много убеден в това,то ако можеше така няма да имаше конвертори.
AAsat - специалист
Принципно в общия случай трябва конвертор с необходимия брой изходи. Но в конкретния случай засега може и делене със сплитер.
FM STEREO - специалист
Аз съм на Виваком и ще го пробвам!
nikolovvd - майстор
За да не правя нова тема ще си позволя лукса да вдигна тази.
След като приключих със сателитната телевизия на Виваком им върнах приемника, а чинията не я искат и остана на терасата.
Преди 30 години давахме по 120$ за конвертор, чиниите бяха по 2 метра, а приемниците ги правехме на ръка.
Сега всичко стана цифрово и платено. От тук идва и питането ми.
Мога ли за я ползвам за нищо тази чиния и конвертор - за приемане на някаква сателитна телевизия или да я ползвам за нещо друго.
plamen6703 - майстор
Примерно да гледаш свободните канали на "Астрата"...
nikolovvd - майстор
Чета в нета за разни устройства по 90-190 лв. за гледане на кодирани програми, но май са за Интернет, а не за сателит. Дано някой препоръча от някъде (в България) приемник.
Другият вариант е като сменям телевизора да гледам да има приемник за сателитна.
Hidrogen - напреднал
nikolovvd написа:
За да не правя нова тема ще си позволя лукса да вдигна тази.
След като приключих със сателитната телевизия на Виваком им върнах приемника, а чинията не я искат и остана на терасата.
Преди 30 години давахме по 120$ за конвертор, чиниите бяха по 2 метра, а приемниците ги правехме на ръка.
Сега всичко стана цифрово и платено. От тук идва и питането ми.
Мога ли за я ползвам за нищо тази чиния и конвертор - за приемане на някаква сателитна телевизия или да я ползвам за нещо друго.
Твоят TV има ли DVB S2 тунер?Защото ако няма,без приемник нищо не можеш да гледаш.
nikolovvd - майстор
Естествено, че няма.
Иначе да съм го разръчкал до сега. :)

Тема "Въпрос за сателитна телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: