От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
По-добре не се насочвай към това. Виж какво е написал Lisko - точно така е.
Такава индикация не върши работа при винтоверт.
Сложи си контролер за батериите като толкова се притесняваш.
Аз моя си го карам и без контролер. Като умалее и зареждам.
Ей ти един контролер и няма постоянно да се звериш. Пък и е почти без пари:
Batteries Protection Board
И е хем за по-голям ток и хем е много по-евтин от оня в ебейо. :-D
:partyman:
shadow__01 - майстор
Да използвам темата да попитам нещо.
Има ли проблем платката за зареждане дадена в линка http://www.ebay.co.uk/itm/4-Packs-14-8V ... SwstxVP5JJ или http://ru.aliexpress.com/item/4S-15A-Li ... b22736859f да стои в корпуса на батерията и елементите да са постоянно свързани към нея. Само една букса за адаптер да има изведена на корпуса на батерията и да се зарежда през нея, вместо 4 пинов конектор?
Питам защото ми предстои скоро такъв проект и да знам как да действам. Моята платка ще е тази http://www.ebay.com/itm/3S-4-5A-Battery ... SwHaBWikDn
hidrazin - майстор
Че те точно за това са направени - да се монтират в самата батерия.
Я виж как са и заоблени ръбовете.
Ако няма да се слага в корпуса на батерията кой ще си играе да ги заобля така?
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Че те точно за това са направени - да се монтират в самата батерия.
Притесняваше ме това, че има връзка между елементите и платката. Мислех си да няма някакъв разряд в платката, но щом няма проблеми когато пристигне и аз също като автора ще действам.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Притесняваше ме това, че има връзка между елементите и платката. Мислех си да няма някакъв разряд в платката...
Ами разбира се че има бре. Чети, те китайците са го написали - Standby current - ...... :-D
madmaximus - помощник
мерси за отговорите и линковете, в момента мисля по въпроса и ще реша какво да е.
след крайния резултат ще пусна снимки и коментар на това което се е получило
mironcho - специалист
shadow__01 написа:
Да използвам темата да попитам нещо.
Обърни внимание каква е платката, не гледай най-евтината! Тази, която си избрал няма функция за балансиране на отделните елементи на батерията. Това така наречиния тип "PCB Charger". Ако вече си я поръчал, добави и балансиращ модул, например този http://ru.aliexpress.com/item/3-2V-BMS- ... 80359.html или търси комбинирана платка т.н. "PCB BMS Protection Board".
Обаче, сега забелязах, че китайците пишат PCB BMS Protection Board обаче после в описанието няма "balance current", който обичайно е около 80mA ! Така че избирай внимателно какво ще сложиш в кутията с батериите, за да не стане барбекю!

Само за пример от на али баба му (това е за друг тип елементи с различни напрежения пълно-празно)

Прикачен файл

HTB1IBa6LXXXXXcIXFXXq6xXFXXXY.jpg
If you want balancing functioin, you can buy our 4S lifepo4 balancing board, the balancer & bms connection is as follows:
HTB1IBa6LXXXXXcIXFXXq6xXFXXXY.jpg (86.37 KиБ) Видяна 2298 пъти
shadow__01 - майстор
mironcho написа:
Обърни внимание каква е платката, не гледай най-евтината!
За втори път забравям да гледам описанието във този сайт. Сега погледнах и пише "4-5A PCB Charger for 3 Packs 3.7V Li-ion Li Lithium 18650 Recharge Battery With balanced protection board".
Искам само да може да зарежда балансирано и да не ги презарежда. Ще стане ли или да поръчвам друга?
mironcho - специалист
shadow__01 написа:
mironcho написа:
Обърни внимание каква е платката, не гледай най-евтината!
За втори път забравям да гледам описанието във този сайт. Сега погледнах и пише "4-5A PCB Charger for 3 Packs 3.7V Li-ion Li Lithium 18650 Recharge Battery With balanced protection board".
Искам само да може да зарежда балансирано и да не ги презарежда. Ще стане ли или да поръчвам друга?
ами сам прецени - в първия си пост пишеш, че си с 14.4V т.е. 4 елемента. А за балансирането виж какво са писали в спецификацията.
shadow__01 - майстор
mironcho написа:
...ами сам прецени - в първия си пост пишеш, че си с 14.4V т.е. 4 елемента. А за балансирането виж какво са писали в спецификацията.
Аз използвам чужда тема затова е станало объркване. На автора е 14,4V, моята е 12V.

Тема "Индикация за Li-ion батерия/схема/?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: