• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
chano3891 - специалист
Предполагам че след като е гръмнал транзистора е по вина на интегралата която е шим контролер.Има ги по магазините и с малко корекции по даташиин а можеби не пак ще заработи.

viewtopic.php?f=41&t=47863

същия проблем първото отиде в кофата но следващите не, дори не съм правил корекции на схемата и работят.
Има ги по куп захранвания тези интеграли един приятел ми носи захранванията за лан мрежи и там са същите.
sirko - специалист
Смених транзистора и пак няма никой на изхода. На интегралката на гърба пише:
24119
554

така поне го разчитам дали и тя не е изгоряла.
petromaniq - специалист
А аз казах ли ти да измериш R12 ? Но, ако не искаш акъл има и сервизи. А за интегралката - разчел си го неправилно.
sirko - специалист
R12 като го меря ми дава 2 ома, на него пише 56ома предполага е здрав /меря го на платката без да съм го разпоил/
Update: И при свален пак ми дава от 1.5 до 2 ома, то не че ми е хубав уреда ама май е дал фира, ще потърся дали имам такива вкъщи ако не в магазина.

Прикачен файл

2016-05-14 23.05.05.jpg
petromaniq - специалист
Резистора трябва да е 0.56 Ом. Останалото е да разчетеш отново чипа - зачисти повърхностите с ацетон и ако не да проследиш изводите му кой къде отива към +,-, гейт, сорс, захранваща намотка и оптрон и да провериш съответните свързващи резистори. Този път чети по-внимателно. За съжаление снимката ти не е достатъчно четлива.
kabel96 - специалист
Ебаси купона много ми е пияно но темата ми харесва.Сега се замислих за нов бизнес.Оправяне на платки по Интернет.Успех.
MamaMy - майстор
По въпросите които задава автора на темата се разбира, че няма никаква идея от импулсни захранвания. Опитите за ремонт от типа смени това, смени онова при импулсните най-често завършват в кофата. Препоръчвам на помагащите колеги да се откажат да си губят времето. Ще е в полза и за двете страни. Със същия успех може някой хирург да дава съвети на готвач как да направи сърдечна операция по телефона. Нали все пак човека е рязал някога месо, та знае как се реже :-D . Моя съвет към питащия е първо да си захрани директно принтера с външно захранване, да види дали ще тръгне и чак тогава да мисли за захранването. В 90% от случаите въобще не си заслужава ремонта на такъв принтер. Отделно, че ако потърси втора употреба може и да намери някой със скапана глава за 30-тина лева.
  • 1
  • 2

Тема "Service manual за принтер Epson" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: