• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Andri01 - майстор
Това е кофти. Отива към ново дистанционно,но този път го пробвай с заедно с производителя и да го направи като хората.
ZEDYCUS - майстор
Ще ти кажа аз какво направих при същата случка. Трябваше да спирам всеки път до вратата на метър два за да се задейства двигателят.
Казаха ми в сервиз за аларми, че честотата на дистанционното е нещо разместена. Имат устройство което засича честотата на дистанционното, но не им се разкарваше до гаража да го напаснат спрямо нея. Та го направих сам -трябваше на място до вратата от 7-8 метра да въртя потенциометъра много леко в двете посоки докато нацеля честотата и дистанционното да хваща от повече метри. Въртя потенциометъра, натисна копчето за повдигане, ако не се задейства- пак въртя и така.
Откакто го направих вече хваща от 10-15 метра. :)

Прикачен файл

adistanciq.jpg
lyubohar - майстор
Да,научих нещо ново.Но това не е потенциометър,а кондензаторен тример-10пФ.
Но няма значение-това ми е старото дистанционно,което изобщо не работи.
Въпросите си остават.
geniya - специалист
Защо ли си мисля, че този кондензатор 10пФ определя не честотата на трептящия кръг, а неговата амплитуда.В смисъл има положение в което излъчва с най-силно и тогава хваща от най-голямо разстояние.Настройката е лесна, търси се положение в което да хваща възможно най-отделече.Кондензатора се върти по малко, всичко се сглобява и се пробва тогава, защото ако не е сглобено се влияе от допира на настройващия.Сменя се и батерията за всеки случай.
kozl - майстор
+1 за донастройващия кондензатор. Така аз си донастройвах излъчвателите, НО............
със специална отверка, че металната ме лъжеше. Като набарам положението с металната и като я махна и :finga:
Ми заставаш на по далече и пробваш с въртене на кондензатора, но ъглите на въртене трябва да са малки, ама много малки, докато уцелиш положението, при което ефекта е най-голям като дистанция.
Това е от личен опит.
lyubohar - майстор
За съжаление това настройване не ми върши работа.
Моето няма такъв тример-кондензатор.
kozl - майстор
А изобщо има ли кондензатор. Този донастройващия обичайно в схемата е в паралел с някой друг кондензатор.
Ако е тъй добави си донастройващ и смени наличния с по-малък капацитет.
hidrazin - майстор
Явно това дистанционно от ателието си е от най-калпавите китайци.
Гледайки снимката на оригиналното ми се струва че е от простите - без скачащ код.
Решението е купуването на обучаемо дистанционно.
Обаче все пак трябва да се знае честотата на оригиналното - обикновено 433MHz или 315MHz.
Аз си взех две такива - 12 кинта, какво му плащаш.
315MHZ Duplicator Clone Cloning Remote Control
Не го използвам за гаражна врата.
С него си пускам от колата една ламба на двора като се приближа до къщата с колата.
Фасонката на ламбата има кофти дистанционно - кофти за носене и голямо по размер.
Та затова се наложи да си купя такова обучаемо.
Както съм в колата хваща от 20-25 метра.
А иначе си купих от китайците комплект дистанционно с приемник за да управлявам ... едно нещо. :-D
На открита местност и пряка видимост хваща гарантирано на ... 550 метра !!! Лично пробрано и измерено.
:partyman:
P.S. Това с човъркането, настройките, кондензатори ... си е чиста загуба на време и нерви.
За настройка на честотата си трябва честотомер и диелектрична отвертка.
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционно за гаражна врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: