• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, докато търсех решение на проблема си попаднах на тази тема. Аз също имам повреден металотърсач Fisher F11. Спря да работи и ми поискаха за ремонт 250 лв. но за мен това са много пари и ако дам още 200 лв. ще си купя нов. Има ли начин с ваша помощ да си оправя металотърсача :) Знам, че сигурно ще се купи някаква част за него, ама не ми се вярва да са толкова скъпи частите.
hidrazin - майстор
Какво значение има колко са скъпи частите? Цената в случая е основно за труд.
Пък и тоя Fisher F11 е в класа на детските металотърсачи до 10-годишна възраст.
Не че другия XP Goldmaxx е нещо особено с неговите 18kHz ...
:partyman:
plamen6703 - майстор
vvanko написа:
Здравейте, докато търсех решение на проблема си попаднах на тази тема. Аз също имам повреден металотърсач Fisher F11. Спря да работи и ми поискаха за ремонт 250 лв. но за мен това са много пари и ако дам още 200 лв. ще си купя нов. Има ли начин с ваша помощ да си оправя металотърсача :) Знам, че сигурно ще се купи някаква част за него, ама не ми се вярва да са толкова скъпи частите.
Като са ти поискали 250 лв. взеха ли ти ги :wink:
Има две страни, едната е на искащите, другата е на дващите, като има пресечна точка, има и сделка :)
Дистанционно няма как да се извърши ремонт на металотърсача ти. Металотърсача трябва да се тества, да се види какво не работи и евентуално да се ремонтира. Има неща, които стават по метода направи си сам и неща, които не стават по този метод. Прецени сам дали искаш да ремонтираш металотърсач със спорни качества. Не знам какво ти изкарва този металотърсач, но ако е да ходиш по къра да търсиш Михаля... по-добре не се занимавай с глупости...
Иначе имаш ли брада, ще намериш бръснар да те обръсне :)
П. Петков - специалист
plamen6703 написа:
Има две страни, едната е на искащите, другата е на даващите, и когато има пресечна точка - има и сделка. :)
Дистанционно няма как да се извърши ремонт на металотърсача ти. Металотърсачът трябва да се тества, да се види какво не работи и евентуално да се ремонтира. Има неща, които стават по метода направи си сам и неща, които не стават по този метод. Прецени сам дали искаш да ремонтираш металотърсач със спорни качества. Не знам какво ти изкарва този металотърсач, но ако е да ходиш по къра да търсиш Михаля,... по-добре не се занимавай с глупости!
Иначе имаш ли брада, ще намериш и бръснар да те обръсне! :)
Ценообразуването в битпазарната икономика е в зависимост от това, на кой търговец колко пари не му достигат. По отношение на т.н. "пресечна точка", това си е просто нагъл облог, (както е при застраховките, хазарта и ТОТО-то), където винаги "Единият е мошеник, а другият - глупак!" Изобщо "пазарната икономика" не е наука и никога няма да бъде, защото формира такова понятие, като термина "печалба", тоест получаваш нещо от нищото, или икономическо "перпетуум мобиле". В една затворена система, та била тя и "икономическа", не може да има "печалба". Единствено във физиката (в частност статиката на механиката), има такова понятие като "печалба", но то винаги е за сметка на друго. Става въпрос за така нареченото "златно правило на механиката" (при трите лостови системи на Архимед), където печелиш път, но губиш сила и обратното - печелиш път, но губиш сила. В световен или макроикономически план, ако се усреднят двата параметъра - "печалба" и "инфлация", то в идеалния случай, най-вероятно ще се окаже, че са... равни! Показател, че "икономиката" не е наука е и това, че при ценообразуването няма равнопоставеност на цифровия инструментариум, защото там преобладава числото... 9. Където и да погледнете, цените винаги са х9, 99лв.! Е-е-е...може ли това е да е точност!? Претенциите на икономиката да се причислява към точните науки са компрометирани от един парадокс, а именно, че в нейното основно занимание - да изследва, измерва и оценява качеството и количеството на човешкия труд, липсва... измервателният еталон, тоест няма я единицата мярка.
На 10 декември 1799 година, пред националното събрани на Франция, Лаплас представя два платинени прототипа на еталони за дължина и маса. Еталонът за дължина е призма с напречно сечение 25х4мм, дължина равна на една четиридесетмилионна част от дължината на Парижкия меридиан и нанесени върху него 99 деления. Естествено, тези деления са на равни разстояния от краищата и помежду си.
Вярно е, че в икономиката парите са средство за възмездяване на човешкия труд, тоест те са и средството за неговото измерване, но... те са само деленията върху скъпоценната призмата на този еталон. Липсва най-важното - разстоянието между тях! В резюме - икономиката и нейното подразделение ценообразуването е вид надлъгване, като не случайно теорията на игрите е съществен фундамент в нейното "битие". :)
Ама може и да не съм прав!

P.S.
"В такую рань - такую дрянь!" :-D
https://www.youtube.com/watch?v=l06gWtL ... LP5T4#t=49
Ivanov388 - специалист
Николчев написа:
Повреди ми се металотърсача и въпроса ми е дали някой от вас може да помогне за ремонт или да ме насочи към човек, който може да ремонтира металотърсачи.
Това беше въпросът, а какви бяха отговорите ?
Фасони, заплахи, обвинения, откровени простотии, "научни трактати" и нищо полезно !
plamen6703 - майстор
Конкретният отговор е на лични, в публичната част на форума не може да се реши проблем, който не е свързан с направи си сам, а изисква специализирана помощ :wink:
toolegittoquit - майстор
plamen6703 написа:
Конкретният отговор е на лични, в публичната част на форума не може да се реши проблем, който не е свързан с направи си сам, а изисква специализирана помощ :wink:
ПЛАМЕН, айде не на лични, а? В тоя форум ти присъстваш, за да развиваш скрита търговска дейност ли?
Не било за направи си сам. ЗАЩО? Айде стъпка по стъпка да опишеш какво да се провери, а?
plamen6703 - майстор
toolegittoquit написа:
plamen6703 написа:
ПЛАМЕН, айде не на лични, а? В тоя форум ти присъстваш, за да развиваш скрита търговска дейност ли?
Не било за направи си сам. ЗАЩО? Айде стъпка по стъпка да опишеш какво да се провери, а?
Знаеш ли, че трябва да прочетеш един вагон с книги, че да разбереш какво обяснявам стъпка по стъпка :-D
Тя тази работа да не като оная работа, ама теб и в оная работа те няма никакъв :lol:
toolegittoquit - майстор
plamen6703 написа:
Знаеш ли, че трябва да прочетеш един вагон с книги, че да разбереш какво обяснявам стъпка по стъпка
За да е полезно участието ти във форума, сподели. За всички, които някога ще прочетат
plamen6703 - майстор
toolegittoquit написа:
plamen6703 написа:
Знаеш ли, че трябва да прочетеш един вагон с книги, че да разбереш какво обяснявам стъпка по стъпка
За да е полезно участието ти във форума, сподели. За всички, които някога ще прочетат
Като покажеш добри знания и видя, че има хляб в теб, ще почна да ти преподавам :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ремонт на металотърсач." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: