От мобилни телефони до цифрови камери
zz_stefanov - майстор
Защо да е самоделен контролера, пълно е с контролери в нета. На него май не му е проблем зареждането на акумулатора.
Идеята за маскировка е добра. :)
GKovachev90 - специалист
maxx271 написа:
GKovachev90 написа:
Не знам колко време ще изкара. Бях го качнал на траф. Предполагам, чее ще изкара няколко часа, но колко, зависи от акумулатора.
Той ако е за часове не си струва изобщо да се занимавам ако го имаш може ли да го мериш с мултицет в работно положение в Ah има огромна разлика на какво ще го закачиш а ти явно си го слагал на CD-то а той и без усилвател си е лаком на ел. консумация а сега моето радио само го мирише тока .
Нямам го усилватела. Ннякога когато го ползвах още бяхме на касетка :-D . иИмаше и CD-а но си бяха лукс за годините :-D
DMN - майстор
maxx271 написа:
в момента зареждам акумулатора на 5-6 месеца
maxx271 написа:
Свързах и два диода където са за радиатор светят много добре .
maxx271 написа:
Акумулатора е от автомобила който смених имах проблем зимата с него
:? :? Да не е бил проблема в автомобила, в майстора или това,че никога не си го дозерждал на зарядно зимата?
Ми то един здрав акумулатор извън автомобила, ако не го дозаредиш на на 5-6 месеца дори и без да го ползваш, ще му стане лошо.
А твоя въпреки, че е проблемен според теб и въпреки, че го ползваш, и въпреки това го зареждаш на 5-6 месеца... - да боже всеки му такъв проблемен акумулатор.
:partyman:
Последна промяна от DMN на нед май 07, 2017 12:35 pm, променено общо 1 път.
mironcho - специалист
maxx271 написа:
Здравейте , ... спрял съм се на няколко но не знам дали ще ми свършат работа .
http://www.dobrikit.dir.bg/page6a.htm#nch2x20
http://www.elimex.bg/product/98961/kit- ... a8210.html

http://www.elimex.bg/product/98962/kit- ... a1554.html

http://www.elimex.bg/product/115258/kit ... tel-4.html
Всички ще вършат работа, но включени директно на 12V (писали са го вече). Няма смисъл от допълнителен паразит ядящ енергия.
Само имай предвид, че радио и буфер харчат ток различно. Има голяма вероятност, като го включиш и вземе да думка да издържи само 10-на часа.
Автомобилните акумулатори са тип "стартерни" и с постоянен товар клякат много по-бързо от резултата очакван по формулата :
време[h]=Капацитет[Ah] / консумиран ток
От експериментите, които съм правил резултата е следния: 21W лампа свързана към нов, зареден акумулатор 55Ah го изтощава в рамките на ~10 часа, което сметнато обратно прави към 15Ah :? . С лампа от фар - 55W резултата е ~2 часа...
hidrazin - майстор
Това с "Усилвател 2х20 вата" хич не звучи добре като комбинация с акумулатор.
В спецификацията например на TDA1555 пише че пиковата консумация е 4 ампера.
Да приемем че го използваш на 2 ампера.
За 10 часа по 2 ампера са 20Ah - демек ако акумулатора е нов и зареден, след 15-20 часа работа ще е капнал (в добрия случай).
И ще трябва да го носиш на заряд.
Ноооо... всичко зависи от това колко ще се "надува" музиката.
Китайските радиа не ги гледайте.
Мощността на говорителчетата им е от порядъка на 0,05 - 0,1 - 0,5 вата. Далеч от тези 20 вата.
Освен това при тях няма никакъв бас а там се консумира най-много енергия.
P.S. Идеята за маскиране на соларен панел с матов плексиглас никак, ама никак не е добра.
От тези 5 вата на панелчето едва ли ще остане и половината.
Да не говоря че ако на него пише 5 вата, това е силно пожелателно.
Ще ги изкара само при идеални условия - ъгъл към слънцето, слънчева радиация, температура на панелчето и дали работи в МРРТ режим. :-D
DMN - майстор
hidrazin написа:
Мощността на говорителчетата им е от порядъка на 0,05 - 0,1 - 0,5 вата. Далеч от тези 20 вата.

P.S. Идеята за маскиране на соларен панел с матов плексиглас никак, ама никак не е добра.
Ще ги изкара само при идеални условия - ъгъл към слънцето, слънчева радиация, температура на панелчето
+1
За консумацията на усилвателите и говорителите - баса черпи най-много енергия - ако има усилвател, който да го осигури и говорител, който да го оползотвори.

Имам соларно панелче(10 вата) вътре в колата зад стъклото - тока му пада почти наполовина и то зад обикновено бяло автомобилно стъкло. Високата температура вътре също намалява тока...и те така.
Последна промяна от DMN на нед май 07, 2017 1:05 pm, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
Рамката може да е достатъчна за маскировка. Зависи на къде гледа и т.н.
Може да си заслужава. А при тея мощности дето иска да ползва, панела може да е много полезен, за да е зареден акумулатора следващия път.
DMN - майстор
Ако държите на маскировка, сигурно е добра идеята.
Ако искате производителност и по-голямо КПД на панела - то той трябва да е навън, без никакви прегради пред него, ориентиран перпендикулярно на слънчевите лъчи, и възможно по-малко да е горещ(е няма да му духате за да го охлаждате я :-D )
Тоя 5 ватов панел при идеални условия навън може да даде малко над 250 милиампера(ма не е сигурно).
При тези обстоятелства, които коментирате обаче, според мен, ако хване 100 милиампера ще е добре(в идеалния случай).
Измерването му е майката, за кой път ли го казвам, иначе само си чешем пръстите.
maxx271 - специалист
DMN написа:
maxx271 написа:
в момента зареждам акумулатора на 5-6 месеца
maxx271 написа:
Свързах и два диода където са за радиатор светят много добре .
maxx271 написа:
Акумулатора е от автомобила който смених имах проблем зимата с него
:? :? Да не е бил проблема в автомобила, в майстора или това,че никога не си го дозерждал на зарядно зимата?
Ми то един здрав акумулатор извън автомобила, ако не го дозаредиш на на 5-6 месеца дори и без да го ползваш, ще му стане лошо.
А твоя въпреки, че е проблемен според теб и въпреки, че го ползваш, и въпреки това го зареждаш на 5-6 месеца... - да боже всеки му такъв проблемен акумулатор.
Автомобила си е наред може и от майстора да е цяла година беше свален в гаража и когато го мерих си показваше 12 волта но вече съм с друг и сега ми стои като резервен .
maxx271 - специалист
hidrazin написа:
Това с "Усилвател 2х20 вата" хич не звучи добре като комбинация с акумулатор.
В спецификацията например на TDA1555 пише че пиковата консумация е 4 ампера.
Да приемем че го използваш на 2 ампера.
За 10 часа по 2 ампера са 20Ah - демек ако акумулатора е нов и зареден, след 15-20 часа работа ще е капнал (в добрия случай).
И ще трябва да го носиш на заряд.
Ноооо... всичко зависи от това колко ще се "надува" музиката.
Ще ги изкара само при идеални условия - ъгъл към слънцето, слънчева радиация, температура на панелчето и дали работи в МРРТ режим. :-D

Дори и 2 ампера да харчи си е много сега с това радио съм го мерил и ми излиза като консумация 0.04 Ампера същата консумация са и диодите които ползвам за осветление .

Тема "КИТ Усилвател 2х20 вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: