• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
чет дек 12, 2019 10:17 pmChefo77 написа:
Мисля да видя точния модел и да си поръчам от aliexpress аналогичен елемент
По-добре недей. Там почти не остана продавач който изпраща безплатно до БГ а цената за шипинг е убийствена.
Ако все пак намериш там - гледай да пише нещо реално. Примерно 2000-2500mAh.
Лично мнение - за една бройка си купи от тук. ПРИМЕРНО
Другия вариант - извади си от стара лаптопска батерия. Ще държи колкото оная в колонката кога е била нова.
Ако не бъркам модела - в колонката оригинално би трябвало да стои 1200mAh (но китайски).
:partyman:
plamen6703 - майстор
пет дек 13, 2019 12:01 amChefo77 написа:
То зарядното е зарядно за мобилен телефон, няма собствено.
Виж какво пише на зарядното и ще се ориентираш и за батерията, но щом си зареждал старата с него и ти е вършела работа значи се ориентирай около същата батерия!
Не взимай батерия от тук http://batterycenter.bg/contact почнаха да продават сурогати :partyman:
Последна промяна от plamen6703 на пет дек 13, 2019 12:38 am, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Утре като си я прибера от обекта, ще отворя да видя точния модел на елемента :)
Зарядното е 1 А.
ESPACE - майстор
Вземи си една такава https://www.dcpower.eu/accu-rechargeabl ... ncr18650pf. Цената е добра, продават свестни елементи. Със заряда няма да имаш никакъв проблем, просто ще е по дълъг.
preslav - майстор
Такийзи бактерийки съм виждал в Щайнбергер на "Баба Тонка" под зимно Тракия - има едно момче, което ще ти препоръча по-добрите.
DMN - майстор
Chefo77 написа:
Зарядното е 1 А.
Зарядното може да е 1А, но това не означава, че батерията ще се зарежда с 1А. :)
Зарядния ток може да е по-малък и го определя електрониката вътре в колонката.
За колко време се зареждаше напълно, когато всичко беше наред?
Все пак може да се допусне възможност и за проблем с електрониката, да не зарежда добре батерията. Това също трябва да се провери.
Когато батерията е заредена трябва да е с напрежение 4.1-4.2V.
Chefo77 - майстор
И мен започна да ме навява на мисълта за някакъв проблем с електрониката, защото след половин час накъде спира да зарежда, няколко пъти ми прави впечатление. Ако е от нея, май ще е нова колонка.
DMN - майстор
Ако батерията е скапана - също може бързо да се "зарежда" и електрониката да спира заряда.
Трябва да се измери напрежението на батерията, когато електрониката спре да зарежда, иначе няма как да се разбере дали е от нея(електрониката), или да пробваш с друга батерия да видиш как е.
:partyman:
Lisko - майстор
Дотук не видях отговор на въпроса за размера, затова ето го:
Всички 18650 са еднакви размери, защото точно името идва от размера - 18мм диаметър и 650мм дължина.
Същата конвенция се ползва и за другите литий йонни батерии.
Капацитета може да ти е по-голям - не виждам никакъв проблем. Аман от това -вземи си същата та същата. Защо да е същата ако оригиналната е била боклук. Хидрата ти е писал много точно - гледай за реалистичен капацитет 2000-2500мАч.
Щяла да се зарежда по-бавно?!?!
И кво???
Ко толкоз бързаш ще я заредиш до полвината и пак ще имаш колкото е имала оригиналната.
По-големия капацитет е бонус (с който идва и по-дългото зареждане) не недостатък!

За паралелно свързване - по принцип може. И се прилага в лаптопските батерии. Но са подбрани елементи с еднакъв капацитет. Нещо което ти няма как да направиш. Може да извадиш от латопска батерия (ако имаш евтин достъп до такава) готови свързани. Аз извадих онзи ден, заредих ги както са си по двойки и мерих капацитета при разряд. Три двойки ми изкараха между 4-4.2Ач за двойка 18650 в паралел.
Бих ти подарил щото имам достатъчно, ама транспорта обезмисля галимацията. Ако не бързаш мога да пратя някога по един приятел дето е от Варна. Ти от Варна ли беше?
Chefo77 - майстор
От Варна съм, но благодаря - не обичам подаръци :)
Ще отворя машинката тези дни, за да съм сигурен в модела, и ще прескоча я до Конрад (Баба Тонка), я до Елимекс - че са ми на една крачка. Все се надявам, че ще имат нещо от добър производител.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Замяна на 18650" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: