• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
sevar - специалист
Производителите на матрици са основно Sony, Samsung, Toshiba, Sharp, Panasonic, Philips и Hyundai

За мен, както казах вече, най-добрите са на Sony
galin.com - специалист
sevar, не знам от къде ти е информацията ама не е вярна нещо.
40 процента от производството на матрици е на A U optronics. Произвежда матрици от 1,5 инча до 65 инча в 5 фабрики в Тайван и една в Китай. При такова производство се получава всякаква продукция. (разбирай качество и възможности). Така произведените матрици се маркират като каквото ти скимне. Естествено екстра, супер и мега качество стават първо SONY, а след година същата може да се маркира и като SONASHUNKEN.
Други големи производители са Samsung, които също продават матрици на други марки, защото и те произвеждат в излишък за техните модели и LG понеже му е братче корейче да не остане по-назад и те правят така.
Toshiba, Sharp, Panasonic, Philips и Hyundai произвеждат сравнително малко и не могат да издържат на конкуренцията и в масовите модели влагат чужди матрици.
Има още две марки които правят чудеса в компютърните дисплеи, но не знам дали сами си правят панелите. Това са NEC и iiyama.

А към автора на темата избери си това което най-много ти допада или с което искаш да се похвалиш. Купувай рационално, не емоционално.
galin.com - специалист
В подкрепа на горното.
Top 10 LCD TV Set Manufacturers and Main LCD TV Brand Customers

LCD TV Set Manufacturers
Market Share in Q3’06 (%)

1 Samsung 13.2%
2 Sharp 13.0%
3 Sony 10.3%
4 LGE 7.4%
5 AOC (TPV) 6.6%
6 Funai 5.3%
7 Panasonic 4.4%
8 Toshiba 4.0%
9 Jabil 2.9%
10 TTE 2.1%
това са продажби по марки

а това са производителите от които купуват от другите и вграждат, подредени по количество на продажбите (LPL=LG-Philips Lab.)
1. LPL - Phillips, LGE, Panasonic, Toshiba, Amtran.
2. Samsung - Sony, Samsung, Panasonic, JVC, Sanyo
3. AUO - Samsung, Philips, Toshiba, Panasonic, LGE
4. CMO - Funai, Xoceco, Westinghouse, Proview, TTE
5. Sharp - Sharp, Philips, JVC, Mitsubishi, Panasonic
6. CPT - Philips, Funai, Konka, Samsung, TPV
7. QDI - Sharp, Philips

Като се загледа човек излиза че AUO работи за Samsung, а те от своя страна за SONY и чак тогава за себе си. А пък Philips са си най-добре. От където има - оттам.
lazarus18 - напреднал
Не забравяйте, че вида на матрицата не е толкова определяща за качеството на един телевизор. ТОва не е компютърен монитор. В телевизора има куп важни обработки на сигнала, които правят един модел добър.
Избора трябва да се прави с тест на сигнала, на който най-много ще се гледа. Да се опитате да настроите картината в по-реални стойности и така да преценявате.
В магазините почти винаги никой не отделили и 5 минути да пипне настройките, а фабричните са недопостими. Направени са привлича внимание и никой, държащ на хубава картина не би ги изтърпял.

ПП. Сега виждам, че съм изровил доста стара тема, но не пречи да я събудим малко.
mamkata - специалист
До момента най-доброто си остава CRT. Наистина е с доста по-голям обем, но за сметка на това качеството е най-добро. Моят съвет е: Преди да си купуваш какъвто и да било телевизор - изгледай един екшън или някое спортно предаване на него и обърни вниманието на "размазването" и "сенките" при бързите движения при плазмите и LCD-тата.
lazarus18 - напреднал
А дали не е по-добре да изгледа съответния филм и да обърне внимание на размера и резолюцията? Според мен доста по-важни показатели.
Не че добрия стар кинескоп все още не е актуален, но е стигнал лимита си на много от важните показатели.
  • 1
  • 2

Тема "ПЛАЗМА ИЛИ LCD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: