От мобилни телефони до цифрови камери
MamaMy - майстор
Oт дековете аз съм запален за този Technics RS-BX727:

или за Nakamichi Dragon

Изображение
DundyTheCroc - майстор
Прикачен файл:
technics.jpg
Това е в стаята на келеша в комплект с колонки Uher, HiFi видео LG и грамофон Unitra G602. Купува си плочи и си записва касекти да ги слуша на един Sony Walkman. Радва ме, че има интереси извън сферата на телефоните и компютърните игри, освен това слуша правилната музика :supz:
Lutchezar - майстор
нед дек 03, 2023 3:05 pmDundyTheCroc написа:
technics.jpg
Това е в стаята на келеша в комплект с колонки Uher, HiFi видео LG и грамофон Unitra G602. Купува си плочи и си записва касекти да ги слуша на един Sony Walkman. Радва ме, че има интереси извън сферата на телефоните и компютърните игри, освен това слуша правилната музика :supz:
Ще ходи с 2 джоба батерии за този Walkman. Мисли му powerbank, мисля че Walkman има вход за адаптер.
Въпреки че най-вероятно влачи и няколко касетки... :-D
Последна промяна от Lutchezar на пон дек 04, 2023 10:44 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
нед дек 03, 2023 2:34 pmMamaMy написа:
Oт дековете аз съм запален за този Technics RS-BX727:

или за Nakamichi Dragon
Nakamichi Dragon - много добро "запалване"... :-D Стига да можеш да си го позволиш че цените му са... :shock:
И ако някога имаш възможност да се сдобиеш с такъв, гледай да го вземеш работещ.
След престой 8-10 години на 100% става неработещ и иска буквално основен ремонт с включващо калибриране.
Мисия почти невъзможна за домашни условия и дори в над 99% от БГ сервизите.
А относно Technics RS-BX727 - не си го причинявай. Съвсем приятелски съвет.
:partyman:
kozl - майстор
И аз да се запиша в темата с носталгия.

Е това ми е оцеляло:

Прикачен файл:
Technics RS-M45 cassete Deck.jpg

Имам и CD от същата марка, като на снимката от поста на DundyTheCroc.

Усилвател - направи сам, неква схема на Маршал, ама сега е на чаркалъци :-D
hidrazin - майстор
нед дек 03, 2023 7:13 pmkozl написа:
И аз да се запиша в темата с носталгия.

Е това ми е оцеляло:
Приятна машина произведена 1980-та. Задвижване директ деайв.
Винаги съм го харесвал - нищо че е двуглав.
P.S. Абе всички ще си кажете какво криете у вас... :-D

В тая връзка се сетих че имам и нещо от същия клас като това на kozl ама му бях забравил модела и ходих да ровя из шкафовете... :-D

Sony TC-FX5

Нищо особено но специално тоя много бой е изял по дискотеки и купони.
Последно кога го прибрах в шкафа си беше на 100% работещ и с много добър външен вид.
Отличителното на тоя модел е че няма забавено отваряне на вратичката, Добре е за дискотеки - бърза смяна на касетите... :-D
hidrazin - майстор
нед дек 03, 2023 3:05 pmDundyTheCroc написа:
Това е супер! Надявам се да не е мимолетен интерес.
Такава техника развива техническото мислене и създава определени навици.
Да ти е жив и здрав!
bigdragon - майстор
нед дек 03, 2023 3:29 pmLutchezar написа:
...
Въпреки че най-вероятно влачи и няколко касетки... :-D
Думата "влачи", когато се говори за касетофон и касетки,
трябва да се използва внимателно, защото може да подведе.

ПП Отнася са за хора, които знаят какво
означава да влачи касетофона... :supz: :rock: :supz:
пишман_майстор - майстор
нед дек 03, 2023 1:56 pmhidrazin написа:
...
Ресивъра ти е JVC R-S77 и се е произвеждал 1980-81 година. Добра машина и определено свири повече от обявените 60W на канал.
Прави проблем с масите тъй като цялата му кутия активно се използва за заземяване.
Също така понякога прави проблем с контактите на превключвателите - нужно е почистване.
Та възможно е паразитния шум да не е от кондензатори а от маси или превключватели.
...
Ще предупредя техника за това.
Мерси .
За дека-да, намира си сам оптималните настройки за запис.
Имам още някои неща, събирани във времето, от тях един еквалайзер е по-стойностен и купуван малко по-късно ,но и той е някъде 30-ина годишен .
MamaMy - майстор
Горе доло по това време свърши ерата на аналоговата техника. Появиха се първите видеота с възможност за запис на качествен стерео звук, на няколко канала и с доста по-ниска скорост от видеозаписа. Реално една добра фонотека на приятел се събра на 20-тина видеокасети. По това време се появиха и СД записвачките за настолни компютри. С това приключи готината техника със стрелкови индикатори и алуминиеви панели. Започна бума на пластмасарките (сапунерки) с повече канали, дистанционни и всякакви шарении.

Тема "Да се похваля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: