• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hygro - майстор
pavelari написа:
с трансформатор има метод да се определи големината на постоянен ток и това е балистичния метод
Мойте уважения, pavelari - или по-скоро си го учил или имаш яка памет :lol: Съвсем бях забравил за балистичните интегратори. При това имам сериозна причина да ги помня, защото на съответното лабораторно упражнение съборих балистичния галванометър от масата... :-D

Но за да няма объркване сред форумците - входната величина е di/dt - измерването се базира върху интегрираната стойност на скоростта на изменение на тока в първичната верига при включване или изключване на тока - т.е. не трансформираме постоянен ток...
pavelari - майстор
никой не говори за трансформиране а за трансформатор все пак
Колкото до яката памет при мен липсва - обаче както ти имаш причина да помниш така и аз съм отсъсвал от такова упражнение и съм го отработвал и даже даскала запали едни шалтери и беше много интересно /то повод за запоомняне заувеки/ - когато човек не е редовен на упражнения в меи-то пак може да си остане човек и даже да стане инженер
Palawnik - специалист
Напълно съгласен. Това не е трансформатор в класическия смисъл на тази дума. По една или друга причина така е придобило гражданственост. Отново си признавам грешката, че тогава не проявих повече желание да науча нещо ново и интересно.
naB4o - специалист
pavelari написа:
когато човек не е редовен на упражнения в меи-то пак може да си остане човек и даже да стане инженер
това изказване вкара голям лъч надежда за мене :) въпреки че съм редовен на упражнения, имам чувството че нищо не ми влиза в главата
mirk - майстор
ARCHANGEL написа:
Някакви схеми литература и неща който могат да ми сваршат работа, че трябва да си правя дипломната работа.
Мерси предварително!!!
Сори станала е грешка в бързината и съм написал генератор.
Трябва ми "токов трансформатор за постоянен ток"
В един друг форум ти дадох линк, има и схеми, прочете ли го :?:
mirk написа:
"Токов трансформатор за постоянен ток" се използва в съвременни амперклещи измерващи променлив и постоянен ток. Изграден е на базата на датчик на Хол. Ето линк към статия на руски по темата със схеми и теория:
http://www.diagnost.ru/Chauvin_Arnoux/C ... iption.htm
За дипломна работа няма да стигне но ще ти даде насоки за търсене. В твоя случай е много важно да знаеш какво да търсиш :arrow:

Между другото, къде ти дадоха тая тема, нещо ми напомня за един преподавател, който хвърляше в ужас дипломантите
с темички като :idea:Оптичен токов трансформатор :idea: :wallbash:
Ако някой желае мога да му пратя материалите който имам . Но те са на листове а нямам скенер . Евентуално мога да ги пратя на факс
ELEMENTAL - специалист
LM317L - (1-adj, 2-Uin, 3-Uout) (0,1A - корпусTO92)
LM317T - (1-adj, 2-Uout, 3-Uin) (1,5A - корпусTO220)

Прикачен файл

LM317L.jpg
LM317L.jpg (40.23 KиБ) Видяна 8189 пъти
penata - специалист
ELEMENTAL написа:
LM317L - (1-adj, 2-Uin, 3-Uout) (0,1A - корпусTO92)
LM317T - (1-adj, 2-Uout, 3-Uin) (1,5A - корпусTO220)
сори ама нямаше как да разбера че си имал предвид LM317L при положение че не си го отбелязал или поне споменал корпуса, а аз изкоментирах така да се каже конвенционалния(най често срещания) стабилизатор :wink:
ELEMENTAL - специалист
И 317L, и 317Т са доста разпространени (спрямо вариантите за повърхностен монтаж).Иначе и баба знае, че като се почне да се проектира и/или реализира дадена схема се налага да се погледнат и спецификациите (дейтасшитовете) на елементите :wink:
  • 1
  • 2

Тема "токов трансформатор за постоянен ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: