• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Това с тези куплунги е интересно решение. Тъкмо се чудех какви да използвам а такива мога да извадя поне няколкостотин от компови дъна. :-D
:partyman:
MamaMy - майстор
Аз пък понеже съм все с нисковолтови батерии до 3С, ползвам куплунга за флопи. Така от другата страна получавам готов кабел който завършва с нормален компютърен молекс. Така мога да правя с двата куплунга колкото си поискам комбинации.
Последна промяна от MamaMy на съб яну 11, 2014 5:28 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
hidrazin написа:
Това с тези куплунги е интересно решение. Тъкмо се чудех какви да използвам а такива мога да извадя поне няколкостотин от компови дъна. :-D
:partyman:
От две години ги ползвам включително по обекти, прахоляци и засега няма никакви проблеми. Дават им да издържат по 3 ампера на пин, на други места чета за до 5. Въпреки всичко аз обединявам 1-6 и 5-9 за захранването и със останалите правя баланс на до 6 клетъчна батерия. Аз основно и такива ползвам - 4 и 6 клетъчни, имам само 1 машина с три клетъчна.

МамаМу как се държи твоя бъзер-волтметър при натоварване, дава ли грешни сработвания?
MamaMy - майстор
Нямам на идея. Сравнително скоро го придобих и за сега само съм зареждал с него. Като наближи за разряд пак ще пиша. Иначе мери точно. При рязко максимално натоварване (блокиран съединител в режим дрелка и блокиран патронник) напрежението на някой елементи пада с почти 0,3 волта. Наложи се да променя малко напрежението на алармата. Естествено, че машината почти никога няма да се ползва в такъв режим.
Кики - специалист
MamaMy, едно въпросче и от мен: този зумер-волтметър ще сигнализира ли ако само един от елементите спадне до критично напрежение (колкото му е зададено) или сигнализира само при сумарното критично напрежение на съответния пакет? и ако може линк от къде го закупи.
MamaMy - майстор
Мисля, че две снимки говорят повече: viewtopic.php?p=567259#p567259
При активиране изрежда всички включени в момента елементи и накрая дава и общото напрежение. Поддържа 8 елемента

Виж и това клипче! viewtopic.php?p=564893#p564893
Subsa - специалист
Как работи тази електроника?
Измерва всяка клетка и дава звуков сигнал?
ESPACE - майстор
Следи всяка клетка и при падане на напрежението под това, което си задал пищи. Това за монитора на МамаМу. Моя евтиния също следи всяка клетка и пищи при падане под 3,3V. Лошото е че моя дава и грешни задействания, без реално напрежението да спада толкова. Май ще си взема и такива с волтметър да ги пробвам.
Duke_BG - специалист
espace, готино е станало, ама можеше още да намалиш теглото като махнеш и последния Ni-cd елемент от куплунга
когато преправям винтоверт с оловен акумулатор слагам там да подпира парченце фибран издялано с макетния нож :)
май ще трябва да си купувам зарядно и Li-po батерийки запалихте ме, а имам доста техника за преправяне :)
Винтоверти : Бош 14.4 V, Dewalt 18V, Drapper 14.4V и 18V
Перфоратор : Bosch 24V

а някой заигравал ли се е с такива батерийки :
http://www.buyincoins.com/item/8236.html
http://www.buyincoins.com/item/25185.html
че си вървят и със зарядното
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13