• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
Една жена казала, че ...
самоход - специалист
Извинявам се на клуб знаещи за зевзещините.
Обаче, силно впечатление ми направи "дадени накъсо пинове" на изгорялата тръба. Такова гмуркане в подробности говори за голям ентусиазъм при реализацията на антената.
angel_ov - специалист
Не знам, но бабето на село цепи мрака с една такава антена от такъв диск
Изображение ако ги помните де.
До сега не се бях замислял за ефирната защото ползвам булсат вкъщи, а на вилата миналата година си монтирах чиния и само когато ходим си вземам приемника, но преди три седмици ударих гредата. Не че ми липсва ТВ-то, но децата си го искат. Гората зад вилата се разлисти бурно от дъждовете и булсата беше до там. Като поокапят листата малко ще е ОК. :)
Мнение за http://www.strong.tv/bg/products/receiv ... n/srt-8112 ?
В момента е на промоция в Метро за 42 левчета.
lz1wvm - специалист
самоход написа:
Извинявам се на клуб знаещи за зевзещините.
Обаче, силно впечатление ми направи "дадени накъсо пинове" на изгорялата тръба. Такова гмуркане в подробности говори за голям ентусиазъм при реализацията на антената.
Самоходе,явно някой неща ги разбираш,и знаеш много добре.
Еми не задавай глупави въпроси, ако можеш помогни на съфорумците. :idea:
самоход - специалист
Е-е-е, нали се извиних, въпроси не задавам, ама ти май си под влияние на предишни сесии.:)

Спокойно, въпроси задавам само там, където се показват завидни знания и особено от lz....-ти.
nikolovvd - майстор
Обърнете внимание на антената, която се продава с цифровия приемник!
Още когато правеха пробите на мултиплексите и се излъчваше първия цифров сигнал в началото на 2013, сина ми демонстрираше как с парче кабел 2.5 кв.мм хваща перфестно сигнала с TV платката на компютъра си.
Луминисцентната лампа е пълна с проводящ газ и може да изпълнява същата функция. Дори си мисля, че ако е от по-късите 18W може да се получи по-добро съгласуване с дължината на вълната. :? :cool:
hidrazin - майстор
nikolovvd написа:
...Луминисцентната лампа е пълна с проводящ газ и може да изпълнява същата функция. Дори си мисля, че ако е от по-късите 18W може да се получи по-добро съгласуване с дължината на вълната...
Нищо няма да се съгласува и въобще нищо няма да се получи. Ще те замоля първо да се запознаеш с устройството на луминесцентната лампа и принципа и на действие, преди да даваш "велики" съвети.
Лека насока - след като газът е проводящ, ще те замоля още нещо. Вземи си мултицета, измери колко ома е съпротивлението на една ламба (не съпротивлението на спиралите а между тях) и вземи да ни осветлиш.
:partyman:
самоход - специалист
..
Последна промяна от самоход на вт май 13, 2014 11:43 am, променено общо 1 път.
самоход - специалист
аз също ползвам една луминисцентна "18 вата от по-късите" за събиране на прах над един шкаф и като стане 2 мм натрупване, като я дуфнеш - голяма пушилка..... :-D
nikolovvd - майстор
Не виждате ли, че съм сложил черните очила и се хиля?
Човека е свързал реотана с входа на телевизора, а той е с достатъчна дължина , съизмерима с дължина на антенката в комплекта.
Между другото, ако преди години сте виждали "скъсена" антена на мобилен телефон, ще откриете прилика с реотана на лампата - навит на спирала проводник. :mrgreen:
самоход написа:
.... с какво напрежение от тунера ще йонизира газа в тръбата...
Максимум 5 V, за да няма опасност за живота на ... лампата, респективно телезрителя! :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: