• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
jekasus - майстор
torbalan написа:
Гледам - масово злобеете на тема заплата...

Ами да ви кажа - всичките ми приятели, дето не работят в социалистическия АЕЦ и се препитават по частни фирми в София - са на по-голяма (и то в повечето случаи в пъти по-голяма) от моята заплата...

Никой не съм спрял - елета на село, започнете работа в АЕЦ-а, печелете... Ще ми бъде драго...
Що не напуснеш социалистическия АЕЦ с тая гадна ниска заплата и не започнеш в някоя частна фирма на по-голяма капиталистическа заплата? Какво те спира да работиш по американска система - където има по-хубаво заплащане - там живеем?
torbalan - Дървен философ
jekasus написа:
torbalan написа:
Гледам - масово злобеете на тема заплата...

Ами да ви кажа - всичките ми приятели, дето не работят в социалистическия АЕЦ и се препитават по частни фирми в София - са на по-голяма (и то в повечето случаи в пъти по-голяма) от моята заплата...

Никой не съм спрял - елета на село, започнете работа в АЕЦ-а, печелете... Ще ми бъде драго...
Що не напуснеш социалистическия АЕЦ с тая гадна ниска заплата и не започнеш в някоя частна фирма на по-голяма капиталистическа заплата? Какво те спира да работиш по американска система - където има по-хубаво заплащане - там живеем?
А защо трябва да напускам? Нещо не вдявам...
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
Защото гадните бляди са построили тоя АЕЦ, а ти си американофилец? Чакат те мини Марица Изток - да копаш. [-X
toolegittoquit написа:
torbalan написа:
Защото гадните бляди са построили тоя АЕЦ, а ти си американофилец? Чакат те мини Марица Изток - да копаш. [-X

Я връй плувай... :)
vgeorgiev - специалист
torbalan написа:
Сигурен ли си?

Дори в градче, като Козлодуй има.
...
Искаш да кажеш, че всеки младеж имащ желание може да се запише и има кой да го учи ?
vgeorgiev - специалист
jordanvass написа:
Наскоро една моя позната изкара курс по фотография в София. Освен, че плати няколкостотин лева такса за няколко часа занимания, големият разход всъщност беше за апарата и оборудването му. Тя отиде с апарат за около 1000лв. и си умря от срам, че е с драстично най-евтиния апарат от групата. Е, питам аз, колко родители могат да си позволят да купят техника за няколко хиляди, за да запишат детето си на курс по фотография? Едно време със Смяна 8 за 15лв., филмчета за няколко лева и кутия фотохартия за още няколко (общо има-няма 10% от заплатата на единия родител) се ходеше на кръжок по фотография. Масовостта я няма, Торбаланееее, масовостта! И сега има, ама за единици, за избрани. Както, впрочем, са и всички останали благинки в момента.
За протокола, една моя позната и бивша съученичка (към днес: самотна майка) се хавана да става фотографка. Явно даскала искаше да и влезе в гащите. Публикуваше си снимките във ФБ. Лека по лека станаха доста разголени...
profesionalist_wood - майстор
vgeorgiev написа:
jordanvass написа:
Наскоро една моя позната изкара курс по фотография в София. Освен, че плати няколкостотин лева такса за няколко часа занимания, големият разход всъщност беше за апарата и оборудването му. Тя отиде с апарат за около 1000лв. и си умря от срам, че е с драстично най-евтиния апарат от групата. Е, питам аз, колко родители могат да си позволят да купят техника за няколко хиляди, за да запишат детето си на курс по фотография? Едно време със Смяна 8 за 15лв., филмчета за няколко лева и кутия фотохартия за още няколко (общо има-няма 10% от заплатата на единия родител) се ходеше на кръжок по фотография. Масовостта я няма, Торбаланееее, масовостта! И сега има, ама за единици, за избрани. Както, впрочем, са и всички останали благинки в момента.
За протокола, една моя позната и бивша съученичка (към днес: самотна майка) се хавана да става фотографка. Явно даскала искаше да и влезе в гащите. Публикуваше си снимките във ФБ. Лека по лека станаха доста разголени...
В днешно време няма морал.
Ех, този морал... :)
shadow__01 - майстор
vgeorgiev написа:
всеки младеж имащ желание може да се запише и има кой да го учи ?
То че няма е ясно, но лошото, че няма работни места за всички специалисти в дадена област. В нашата държава има работни места с добри заплати за определен брой хора. Тази бройка отдавна е заета от връзкари. За останалите няма работни места по тяхната специалност. Има ли смисъл от курсове и кръжоци щом после няма да има реализация и достоен стандарт на живот. Спокойния човек знае, че винаги има къде да се прибере и ще има какво да сложи на масата да нахрани себе си и семейството. До кръжоци има още много път да извървим докато се възобновят.
Chefo77 - майстор
Това е КРЪЖОК и идеята му е да реализира ХОБИ интересите на хората. Другото се нарича обучение, професионална квалификация, специализация и т.н. Нали не мислиш, че само с кръжок по електротехника ще вземат когото и да е да запоява платки :wink: Същото е и с курсовете - не познавам нито един главен или оперативен счетоводител само с курс по счетоводство, нито милионер с курс по макроикономика :cool: Нито пък бих имал доверие на лекар без образование, но пък изгледал всички сезони на "Анатомията на Грей".
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Кръжок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: