• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 22
От мобилни телефони до цифрови камери
ivanov6600 - специалист
http://olx.bg/podmyana-baterii-na-vinto ... -i58601760
Дайте обяснение за това тогава
hidrazin - майстор
ivanov6600 написа:
http://olx.bg/podmyana-baterii-na-vinto ... -i58601760
Дайте обяснение за това тогава
На кое по-точно? Обявата от тъпия продавалник води до някаква фирма дето се занимава с лаптопски батерии.
Като посетиш сайта на фирмата не намираш там такава услуга. Или съм ослепял?
Това налага извода че или фирмата или някой от нея се опитва да пробутва акумулатори от лаптоп (стари, залежали, втора ръка, негодни ...) и да ги влага във винтоверти. Моя "скромен" опит показва че са не особено подходящи за професионална работа. За любителска - бива. И аз има някоя и друга машина преработена по подобен начин. Ама се ползва от дъжд на вятър.
Я кажи какво по-точно те "развълнува"?
:partyman:
ivanov6600 - специалист
Развълнува ме факта, че за 42лв. могат да ми направят батерията и зарядното(това което искам) li-on.
Но май ще си остана на стария варият с Ni-cd батерий.
Тъй като съм гледал само в Елимекс. Някой може ли даде нещо по ефтино от тях
fox_vt - майстор
Пичове я споделете тоя бъзер монитор пищи ли яко и две пищялки ли има :?: То бива каръщина ама това мойто #-o първо като си го поръчах с един адаптер,адаптера дойде бъзера го няма.След намесата на сървиса на китайците пратиха нов,сега го пробвах мери но откъм пищене като си го тикна доста надълбоко в ухото се чува леко дрезгаво пищене и до там камо ли светодиода да свети.Квой туй нещо нз :lol: За съжаление го пробвах със една малка ли по батерийка от хеликоптер 175mAh дали пък не му е малка.В сряда бащата ще донесе верта и ще го пробвам на неговия ли по пакет дали ще писне :)
ESPACE - майстор
Две пищялки, яко пищи.
fox_vt - майстор
Мдаа и аз така си помислих.Са е*а в каръка и като пищи свети и светодиода нали :) Лошото е че имам само едноклетъчни елементи и все малки,в сряда ще си обади.
ESPACE - майстор
Я му снимай гърба на твоя бъзер, че на моите със светодиодите пише, че следи 2S,3S и 4S батерии. Другите ми бъзери са с волтметър и те вече са от 1S- 6S
fox_vt - майстор
Тоя е от 1S до 8S последен модел мерцедес :-D
Прикачен файл:
20141201_213749.jpg
Ама съм папагал сега като се загледах в мойта снимка видях че пише че лоу волтаж аларм е само от 2S нагоре #-o
ESPACE - майстор
Ще му чуеш гласа значи. :)
Здравейте,
Нека да споделя и моят опит с преработката на батерия за 18V Einhell. Всъщност преработките са две, но ще се спра на едната по-специално.
Та с две думи с помощта на 4 ЦК-ключета в един момент събирам всички плюсове и минуси съответно в една точка, т.е. в паралел. Идеята я видях някъде в нета, но беше за 2 клетки. В този момент мога да зареждам и съхранявам целият пакет като един единствен елемент като едновременно всички клетки се самобалансират, а ако трябва да се работи с батерията превключвам ключетата и 5-те елемента се свързват последователно. Някъде измежду снимките има грубо нарисувана схема (ако може да се нарече така). Естествено съм подготвил и зумер с индикатор като този отпреди 2 поста, но още не съм го вързал. Даже мисля да изкарам балансиращ извод както всички преди мен и там да включвам индикатора и евентуално балансьор по-нататък. Даже си поръчах ТОЗИ уред за използване в бъдещето.
Зареждането става с един модул USB_to_3.7V купен за няма и 4 лв вграден в оригиналното зарядно и отнема почти цяла нощ през USB кабел от компютъра. Зарядният ток е ограничен на 1А. Клетките изглежда са истински самсунги 2600 мАч от 2-годишна лаптопска батерия с гръмнала електроника. На ръка не мога да задържа патронника, а пад на напрежение под товар не съм мерил. Засега си седи в гардероба цялата машинария готова за зумер-индикатора. Моля разгледайте албума чрез линка по-долу:

Снимки тук!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 22

Тема "Преработка с Li-Ion, Li-Po, LiFePo4 батерии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: