• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
omirchev - специалист
nikolovvd написа:
Обърнете внимание на антената, която се продава с цифровия приемник!
Още когато правеха пробите на мултиплексите и се излъчваше първия цифров сигнал в началото на 2013, сина ми демонстрираше как с парче кабел 2.5 кв.мм хваща перфестно сигнала с TV платката на компютъра си.
Луминисцентната лампа е пълна с проводящ газ и може да изпълнява същата функция. Дори си мисля, че ако е от по-късите 18W може да се получи по-добро съгласуване с дължината на вълната. :? :cool:
Газът в луминесцентната лампа ( държа на Е-то ) е проводим като се йонизира, за което се ползват стартерите :) А приемането всъщност ползва точно обратната функция - перфектен изолатор е заедно със стъклото от която е направена тръбата на лампата. И де факто се получава полувълнов дипол като се разцепи на две кабела - ако е симетричен. Ако е коаксиален нищо не се получава. С две думи ако вместо луминесцентна лампа ползвате дръжка от подочистачка ( със същата дължина) ще приемате със същия успех :)
todortv - майстор
omirchev написа:
...
Газът в луминесцентната лампа ( държа на Е-то ) ...
Има ли логично обяснение или.....
самоход - специалист
Това на Омирчев писанието "И де факто се получава полувълнов дипол като се разцепи на две кабела - ако е симетричен. Ако е коаксиален нищо не се получава. "

Колега, аз колкото и да ги цепя все целовълнов дипол излиза.
..... ама май и на сцепения коаксиален му викаха някак, дипол - мопол, абе, беше нещо ......хайде, наздраве!
omirchev - специалист
todortv написа:
omirchev написа:
...
Газът в луминесцентната лампа ( държа на Е-то ) ...
Има ли логично обяснение или.....
Има - http://www.kakvo.org/pravopis/%D0%BB%D1 ... 0%B5%D0%BD
Кики - специалист
Има ли някой преки впечатления от антена Margon 5.5 http://www.cifronim.com/shop/margon-city-5-5.html дали ще ми върши работа при далечина от предавателя 40-50 км. непряка видимост? . Питах в няколко магазина и не са съгласни с връщане в седемдневен срок, а да я купувам и после..... трябва да си я навирам някъде, та от тази гледна точка моля за коректен отговор от ползватели на този продукт!
chapara - майстор
Кики написа:
при далечина от предавателя 40-50 км. непряка видимост?
По добре потърси за твоя случай нещо със антенен усилвател и външна антена :roll:

или

http://www.cifrovizatori.com/index.php? ... wwodfRsANQ
vk - специалист
Кики, самия магазин, който си посочил в линка (Cifronim) ти дава 7 дни срок за връщане.
Кики - специалист
Ами това ще е крайния вариант въпреки че евентуалната двупосочна доставка разваля малко удоволствието от кефа да изпробам нещо ново, ама какво да се прави това е цената на риска.
AAsat - специалист
Разстоянието до прдавателя не е параметър на антената.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: