• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
toolegittoquit - майстор
profesionalist_wood написа:
А в медицинските среди с каква професия взимат добри пари?
Чужбински.
nikolovvd - майстор
Я си спомни през 2009-2010 като изкараха списъци с доктори, получаващи заплата 5 цифрени суми. Някой достигаха до 70 000 лв.
Познавам доктори, които прекарват по един ден в Швейцария Гърция и 2-3 дни в България.
Хайде стига си писал глупости. Който знае и може, ако ще в Централна Африка да отиде пак ще взема добри пари.
Само мързеливите и некадърните се оплакват от заплащането.
profesionalist_wood - майстор
Аааа та затова ли 50 годишни жени се записват да учат за медицински сестри :-D и после ги правят на две стотинки на дежурствата :lol:
nikolovvd - майстор
Жена влиза в гинекологичен кабинет и пита:
- Вие ли сте доктора?
- Не! Аз съм системния администратор, но мага да хвърля едно око.
sashot - специалист
toolegittoquit написа:
И коя е тая система?
ОС ЕС 6.1.2 или ОС 350, водеше се "програмно съвместима"... всъщност си беше изкопирана, почти на 100%, от IBM OS/360.
darken_nz - специалист
Техникумите не са закрити и поне в нашия практиката не е оставена на самотек. Поне по мое време не беше.
Но аз съм ходил на гости в днешно време и съм виждал децата да правят схеми.Значи и днес не е оставена на произвола. Ако има някаква промяна в законите, за която аз не знам - това е друга бира. Но виж... За каква практика, какви 5 лева ? Те на училище не ходят, играят карти в час, или правят нещо друго - по време на практика, по време на лаборатория.После нямало часове.... Но, ако искаш да работиш и да учиш никой не те е спрял! Никой няма да ти откаже помощ, ако я поискаш! А който взел - взел. Тяхна си работа. Системата е скапана. Ако даскала остави хората, които трябва без оценка, ако нашатка двойките - пак на който трябва, то веднагически му пада главата! Ще му кажат, че тъпак и не може да преподава и не може да мотивира децата. Преди време класната ме праща при мой съученик, за да кажа на майка му, че няма оценки и не е ходил на училище... А тя какво ми каза ? Ами ще го изпита.... Сина и се утрепа с колата.... Големия пък лежа в затвора за дрога преди време. Това се казва майка! Шапка и свалям! Кръжоците трябва да ги има! Както трябва да си ги има и гимназиите! Гимназиите си ги има - няма кой да учи.
Колкото до курсовете - щом дават диплома няма проблем. Понякога може да е една степен надолу от техникума, но все е нещо.
А да не говорим, че в днешно време, ако взимаш хората само по дипломата - не е добре....
Поради това, което написах горе - няма кой да учи. Магистър, бакалавър, а не знае за две стотинки... На кой му трябват титли ?
Не ми пука каква му е дипломата, ако знае това, което му трябва за работата, то няма никакви проблеми.
Да, няма да вземем плочкаджия, но и няма да върнем човек, само защото имал по-ниска диплома. Само да докаже, че зад нея има някой. :supz:
nikolovvd - майстор
И по наше време и сега, който иска да учи върви напред, а който не иска и с танк да го теглиш към училище полза никаква.
Сина ми завърши техникум миналата година. От неговият клас само той и още един двама искаха да учат и го правеха въпреки подигравките и спънките на останалите. В края на 11 клас (2014 г.) имаше обявени стажове в Италия, Испания и Великобритания. През Лятото на 2014 замина за Созопол с негов приятел. Намери си работа и до 12 Август, около месец и половина работи в едно фотостудиа, след което се прибра във Видин, защото трябваше да се подготви за заминаване на стаж за 1 месец в Порсмут. Не си мислете, че всичко е било розово. Поне 3-4 пъти са ни викали в училище и беше на ръба да се яви на учителски съвет, което е последната мярка преди изгонване. В крайна сметка влезе в пътя и на една от последните родителски срещи класната му каза, че все едно се е родил друг човек.
Ако бяхме вдигнали ръце от него кой знае къкво щеше да стане. Не може да се разчита само на училището.
crez - майстор
profesionalist_wood написа:

А в медицинските среди с каква професия взимат добри пари?
Тук си в голяма грешка, читавите лекари с много квалифициран труд вземат много, много пари у нас. Хирурзитете от Пирогов с по 3-5 операции на ден вземат средно 5-7 хил.лв.Ще ти дам пример,операция за подмяна на тазобедрена става трае около 1,5-2 часа, зравната каса плаща на болницата 3-4 хил.лева, операторите взимат около 800 лв., другото е консумативи на болницата и обслужване на пациента (изключва се цената на ставата, тя се поема само 1080лв.от ЗК останалото до 4-5 хил.се поема от пациента, престоя в болницата е 3 дни) Сметката я оставям на теб. Клатикурци доктори дето само изписват глупави рецепти и дават разнопосочни съвети няма да получават. :lol:
darken_nz - специалист
Ники, аз не съм твърдял друго - родителите трябва да реагират, трябва да се интересуват от децата си. Но какво става, ако не го правят ?!
Дадох пример по-горе. Какво правим ? Браво на сина ти! Радвам се за него!
Ще се самоцитирам
Преди време класната ме праща при мой съученик, за да кажа на майка му, че няма оценки и не е ходил на училище... А тя какво ми каза ? Ами ще го изпита....
Че държавата води политика на геноцид - не може да се отрече. Така е. Но трябва да се учи.
nikolovvd - майстор
Така е!
Мнението ми бе в подкрепа на твоето.
Важното е човек да разчита предимно на себе си, а не да чака на държавата. Държавата каквото и да прави няма нито да отгледа децата ни, нито да ги образова, а за възпитание да не говорим. На сила хубост не става - е казал народа.
Винаги т.нар. "лоши момчета" са привличали вниманието на съучениците, но никой не се замисля, че така избиват комплекси с поведението си на хора незачитащи нищо и никой. И понеже няма как да изпъкне със знания и умения в клас, пречи на останалите като си пуска чалга от телефона или репликира праподавателите, а сред тълпата, вървейки по улицата рита и поврежда кошчетата за боклук, пробва си силата върху знаците по улиците, без да си дава сметка, че тези погроми се плащат от всички, включително и неговите родители.
Естествено никой преподавател няма да му запали врата с някой шамар, а ако родителите му са вдигнали ръце от него, не си правят труда да им се обаждат и да ги викат в училище. Ако случайно се озове в ареста след уличен погром няма смелостта/мъжеството да си признае грешката, а прехвърля вината на някой от групата, който в общия случай няма "гръб" в полицията.
На улицата или в градския транспорт, ако на такъв му направиш забележка, видяхме какво се случва. И в София и в Бургас мъже на 50-55 години бяха пребити.
Толкова е елементарно възпитанието им, че не си дават сметка, какво следва след това - провалено бъдеще, съд и затвор.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Кръжок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: