• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
lov - майстор
С тези драйвери ще можеш да слушаш само радиоефира ако вообще успееш да подкараш програмката на телефона. Вобще на устройствата с андроид си е голям проблем. Първо таблета или телефона задължително трябва да поддържа host.
Аз се борих почти половин година с два различни таблета. И по никакъв начин не успях да компилирам набия драйверите. Не съм се отказал но явно знанията ми за линукс не стигат и ми се губят доста неща. Ако има някой колега във форума който е на Ти с нещата и да помага може да продължа но за сега съм пас.

Ако купувате такива тунерчета гледайте да са с Realtek RTL2832U. Останалите са компромис или много ядове с драйверите.
MamaMy - майстор
Инсталирал съм го само на лаптопа. Програмата TotalMedia 3.5 на Arc Soft изисква Windows Media Player. Не знам на Андроид с какво ще я подкараш.
lov - майстор
На компа лесна работа драйвери колкото искаш пък и към донгълчетата винаги има дискета. За андроида саката работа. Има приложение DROID TV. Проблема е най вече с драйверите. Или трябва да се инсталират със скрипт през терминала или да се компилират заедно с изходниците на ядрото и да се направи нов ROM. При мен през терминала не става щото някои команди са забранени за процесорите с които се мъчих. За другото не ми стигат познанията. То лошото че руснаците все още няма цялостна цифровизация и до сега да не си чешем езиците. Интересното е че по едно време се появиха таблети с вграден цифров тунер и после потънаха. Пък не ми се вярва да е само заради софтуерни проблеми. Не вярвам в световната конспирация ама. Но всеки таблет да се ползва като телевизор е голямо предимство.
Ей тука за който му е интересно има малко писано по въпроса http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1841759
velas - специалист
Vectra написа:
Само,че наближава световното по футбол и я си представи чадър, потна бира, поклащащи се камбанки и здрав мач - класика :cool: :cool:
Колега, нещо ми е трудно да си те представя за риба с чадър и потна бира в 01:00; 04:00; 19:00; 22:00 или 23:00 часа... айде в 19:00 би могло, ама в този час няма здрави мачове... :)

Е, виж ако отидеш на излет за няколко дни, тогава да... но ще ти е по-удачно с телевизорче, декодер и антенка.
nikolson - майстор
Дет` има една приказка, всеки си такова булката как си знае, ама аз като запален по мачовете, не мога да си представя кефа, да гледам мач по телевизията без екстри и с разсейващи ме занимания.
Иначе, все още СП се излъчват само по БНТ у нас. Тъй че една предварителна тренировка как се хваща в съответния район няма да е излишна. То и на лаптоп онлайн сигурно ще може да се гледа, ама, както казах, на мене ми е кеф големия телевизор, HD картинка, без жени, някой приятел-фен...
Vectra - специалист
Колега, нещо ми е трудно да си те представя за риба с чадър и потна бира в 01:00; 04:00; 19:00; 22:00 или 23:00 часа... айде в 19:00 би могло, ама в този час няма здрави мачове... :)
Е, виж ако отидеш на излет за няколко дни, тогава да... но ще ти е по-удачно с телевизорче, декодер и антенка.
Съвсем бях изключил, че световното е на друг континент :sad:
Ама дори и в тези часове, бирата ще е потна и ще се лее. Само чадъра ще е излишен. :-D
Аз по принцип за риба си ходя за по 4-5 дена (не ми се разкарва 100км за един излет) със всички екстри.
А с телевизор е по-добре, ама акумулатора колко ли ще му устиска? Веднъж ядох к...ра със стопено аку и сега съм внимателен :) Пък и размера има значение.И без това багажа си е доста.
Дет` има една приказка, всеки си такова булката как си знае, ама аз като запален по мачовете, не мога да си представя кефа, да гледам мач по телевизията без екстри и с разсейващи ме занимания.
Иначе, все още СП се излъчват само по БНТ у нас. Тъй че една предварителна тренировка как се хваща в съответния район няма да е излишна. То и на лаптоп онлайн сигурно ще може да се гледа, ама, както казах, на мене ми е кеф големия телевизор, HD картинка, без жени, някой приятел-фен...
Така си е колега, ама като са много крастите, някак си трябва да се чешат едновременно. :-D
Дано поне сигнала е добър, че да гледам БНТ HD. А за online едва ли, то там и GSM-ите почти нямат обхват, камо ли 3G или 4G.
boltik - специалист
Здравейте,тези неща дали ги подкараха вече и на Линукс.Доста сдвояващи програми има вече и за Андроида.Тези здвояващи устройства,както ги наричат в Линукса,много проблеми ще създават за напред с тази цифровизация.Говоря за обикновения потребител,който въобще не е и чувал за това,аз поне съм чувал.А те проблемите са изцяло финансови.Като:Вече трети тунер копувам и немога да подкарам телевизора...................ама тя продавачката ми каза,че този тунер е точно за моя телевизор..............

Изображение
velas - специалист
Значи остава да си намериш някое 26'' LED с DVB-T с MPEG-4 и си готов. Консумацията му е колкото автомобилна крушка...

Помисли дали не е по-добре да инвестираш в нещо дето ще го ползваш при всеки излет и в къщи (кухня, детска), отколкото да се мъчиш с разни джуджавки към лаптопа...
lov - майстор
То уБаво но като ти се случи да я подкараш живот на колела де да го мъкне човек тя телевизор. За това се и бях захванал с таблета. Понякога за разнообразие да има човек някаква занимавка. Имам една селска къща и там заради ''тъмно зелените' не смея да оставя нищо. Даже държа отключено поне да не разбиват. Селото е запустяло и дето се казва няма и кого да напсуваш. Та освен да погледаш малко телевизия друго удоволствие няма.
boltik - специалист
leosat varna написа:
Значи остава да си намериш някое 26'' LED с DVB-T с MPEG-4 и си готов. Консумацията му е колкото автомобилна крушка...

Помисли дали не е по-добре да инвестираш в нещо дето ще го ползваш при всеки излет и в къщи (кухня, детска), отколкото да се мъчиш с разни джуджавки към лаптопа...
Здравейте,неразбрах към мен ли е насочен поста?Аз ще полвам устройството да гледам английските новини.Само новините.Филми не ме интересуват.Компа тук се явява универсално нещо.В който момен ми е нужно мога да погледна времето,да погледна къде се намира обекта,да потърся инфо за нещо и ако мога да го накарам да заработи,като ТВ с тази маймунка.......Проблема е че съм Убунту,а там такива устройства за здвояване са все още кът.
А тази мома колко питане е питала?Можела е да покани някои специалист да замери какви сигнали има около вилата и дали въобще ги има.Абе женска работа.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: