• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
boltik - специалист
самоход написа:
Колега lov, по "мое време" дисциплината се наричаше АФУ (антенно-фидерни устройства). Агитацията да се купи (направи) Мерцедес и да му се сложат спукани гуми..........?! Така че, който може да си гони бягащата вълна, а който не може - здраве!

http://www.packetradio.com/ant.htm

Прикачен файл

14295653406_e4a4aeef4e_o.jpg
lov - майстор
самоход написа:
Колега lov, по "мое време" дисциплината се наричаше АФУ (антенно-фидерни устройства). Агитацията да се купи (направи) Мерцедес и да му се сложат спукани гуми..........?! Така че, който може да си гони бягащата вълна, а който не може - здраве!
Ами хайде де точно такъв човек да се намеси ни трябваше за темата. Щом си учен чиляк виж колко простор за помощ на колегите.

Апропо.
Тука в тоя форум не обичаме да си мерим п*шките. Пардон че малко грубичко звучи по тоя начин. Не се надскачаме и афишираме кой какво е учил или работил. Приеми го съвсем приятелски като съвет.
lz1wvm - специалист
Самоходе,гледам имаш разработка на ТВ антена от бирени кутийки(не знам дали е твоя).Явно освен конструкцията,наблягаш и на съотношението дължина-дебелина....Ти постоянно питаш за покриването на някакви си 300 мегахерца за шопско,еми явно решението го имаш.
Ако имаш генератор за определените честоти,съответно и КСВ-метър,измери честотната лента на антената,напиши я във форума,а не да питаш U-коляното колко дълго да е,и дали да е от бял или черен кабел. :partyman:
самоход - специалист
Да, това аз съм го писал 2005 г. и в началото на 2006 г. lz3ai го качи на неговата страница. Вече не разполагам с генератор и не мисля и да търся.
За U-коляното като дължина питах, защото точно ти ми го буташе като теория и когато разбра как няма да стане, обясни че гледаш от Гьоз тепе.
lz1wvm - специалист
Прочети назад темата,и ще видиш че съм предложил коаксиална антена,а ти каза,че и жена ти ще хващаш с нея,или нещо подобно. :partyman:
самоход - специалист
Ако антената е 75 омова,какъвто трябва да е и кабела.Няма значение за дължината на кабела.
:partyman:[/quote]

Ето това съждение възбуди яко трептенията. Дано си разбрал какво точно си написал.

...да, това за lz1wvm==
lz1wvm - специалист
Имаш в предвид затихването в кабела.Или разликата от 300 мегахерца,които трябва да ги донадиш в телевизора.
самоход - специалист
О, нямам нищо предвид.
Съжалявам за предизвиканите вълнения и дискомфорта у съфорумците.
lz1wvm - специалист
самоход написа:
О, нямам нищо предвид.
Съжалявам за предизвиканите вълнения и дискомфорта у съфорумците.
Ако си обърнал внимание,това е форум Направи си сам,а не форум за вълнения и дискомфорти.
И ако мислиш,че можеш да помогнеш със знания и опит,направи го.Почти всеки съфорумец прави това..... :partyman:
самоход - специалист
....приятелю, верно си от гората...
Това дали помагам на колегите от форума или не, просто не може да го знаеш - паралелните канали (лични съобщения) не ги виждаш както ти, така и аз.
Радиолюбителският инициал зад който стоиш, дава някаква сигурност у хората когато четат писанията ти (може и да съм крив).
Специално за оразмеряване на фидерна линия ти казах как стои въпроса. Това не съм го измислил аз и се ползва от почти всички радиолюбители. Не се сърди, просто си смени името форумно и ще са ти простени много неща.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: