От мобилни телефони до цифрови камери
shadowman - майстор
Щи разправя моята случка. Ремонтирам стая и си пускам кабел, зазидам го и след края на ремонта пускам булсата, ония идвам у нас им викам наперено, че съм подготвен за цялата работа и няма да ходя по кабели. То хубаво ама не се поличи моята, дали съм прецакал кабела по време на работата не знам, ама пуснаха кабел и седмица ходих по него докато не му намерих цаката и на него. Тъй, че гледай как го пускаш, май в гофре ще е най-добре (има и рима).
Последна промяна от shadowman на вт апр 13, 2010 5:39 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
При мен кабела ще влиза през Итонга на терасата,
оттам ще преминава през шкафа на аспиратора и после в кутия от МДФ, която ще опакова тръбите за парното
долу ниско съм направил дупка между кухнята и хола
като излезе в хола директно в ТВ, а кабела ще се скрие зад секция
цялото разстояние ще е около 3м
velas - специалист
Майсторе, отиваш до Сат+ (жк.Лазур,бл.63, зад хотел Космос) и си вземаш едно топче RG6/96 CCS или RG6/64 CU. Първия е помеднен с повечко шармовка, а втория е меден. И двата ще ти вършат перфектна работа.
Би трябвало да ти го дадат на цени на едро, ако не щат - звънни ми (0886761215), ще го вземеш от мое име.
Ако не ти се свиди, пускай си по 2 кабела до телевизор...после ще разбереш защо... :)
solo5 - майстор
leosat varna написа:
Ако не ти се свиди, пускай си по 2 кабела до телевизор...после ще разбереш защо... :)
:?
blv - специалист
Ако ще оправяш стените защо не си пуснеш празно гофре с водач вътре, като доиде време Булсат да го вкарат през гофрето.
solo5 - майстор
Дупката я направих с бургия Ф14, май няма да станя за гофре :?
metero - напреднал
ArturDent написа:
metero Опппс колега двете трърдения си противоречат - това за порестата изолация и по-дебелия кабел.
Идеята е да има по-добра изолация (електрическа и магнитна) между жилото и оплетката. Плътната изолация е по добра.
Недоразумението идва от там че кабелите с пореста изолация са просто по по-нова технология, по-нови машини и по-качествени материали и малко успяват да спестят от изолация. Абе по-високо качество са. Но принципно плътната изолация дава по-добро съотнощение сигнал/шум.
Моля да ме извиниш, но не съм съгласен. С порестата изолация епсилон е по малко и загубите са по-малки, особено с качване на честотата. При кабелите по-скоро се говори за затихване на единица дължина, а не за сигнал/шум, макар че нещата са свързани. По-големите диаметри също допринасят за по-малко затихване.

Тук http://www.timesmicrowave.com/cgi-bin/calculate.pl може да провериш.
velas - специалист
solo5 написа:
Дупката я направих с бургия Ф14, май няма да станя за гофре :?
Слагай кабели да има! Не чакай някой после да дойде да ти ги полага. Ежедневно се сблъсквам с икономични умници, които са пестили стотинки, а сега трябва да се изръсят левчета, за да се положат нужните им кабели.

Тема "Какъв кабел за ТВ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: