От мобилни телефони до цифрови камери
lov - майстор
Айде сега се изказваш неподготвен.

И аз като дете се радвах кога стъкнах първия си телефон. После минах на радио и така вече с телефона в джоба. Че даже с 2 карти операционна система WM и ей така между другото и камера. Тогава никой не е мислил че комуникациите ще се развият така бързо. От пишещите тука във форума сигурно са единици дето си спомнят първите компютри. Сега лесно кълвеш по клавиатурата и кеф. А по мое време първо на перфокари и след това в машината. А те едно кило за елементарна програма. После почна минитюризацията голяма радост с първи компютър и то български. После лаптоп в с гиганската за него памет на харда 1,2 GB. Ако искащ мога да ти го снимам така ми стои в бюрото да се подсещам колко бързо се развива техниката. A и един правец 8 ако искаш може да ти подаря.
Пропусна много неща като се почне от първите транзистори,грамофонните плочи и лентовите магнетофони, касетофоните, първите телевизори,После антените за ефирна телевизия,после големите паници за сателитна. Забравих и радиолампите е той сина ги пропусна по начало сега чопли процесори и не знам да продължавам ли. И понеже по горе споменах музея на техниката в Лондон. Приятелчето дето бяхме заедно почна да се шегува че ще иска място за мен в музея при един струг с ЦПУ Фанук. Понеже се занимавах на времето с тях Дето се правеше у нас съвместно с японците. За времето си беше нещо уникално и ако не беше нямаше сега да експонат е в този музей.
Е и това съм го преживял аз. И не съм чак толкова голям преди месец навърших 50 лазарника.
Е и не смятай че сме на зад с техниката. Каквото има у нас като техника такова има на всякъде по света. Не сме и по лоши техници от другите. Даже сме по добри щото живота ни е научил да се борим. Проблема е че държавата я разграбиха хората нямат ни работа ни пари. Децата ни се попиляват по света щото и образованието също го закриха. И те не само че ще имат това за което не сме и досещали ами те именно сега го сътворяват. И смятам че са по кадърни даже от техните връсници. И са по борбени щото и те приживяха нямането.
Айде да спирам, че вчера кацнах и вече се чудя защо ли се връщам да се ядосват пак. Аз ли съм толкова голям патриот или нещо ми хлопа.
darken_nz - специалист
Не казах, че няма да се развиваме, а че никога няма да стигнем нивото на другите страни, а на япония, даже и в сънищата никога!
В българия се прави масово не както трябва, а както може, някои по-скъпи, но по-качествени неща рядко се внасят или въобще не се внасят.
Контрола на качеството и правата на хората просто няма да ги коментирам.
Тук е раят на корупцията и на никой не му пука за нищо!
Стигането на другите страни е мисия невъзможна с тази политика и икономика,с този просташки манталитет.
В чужбина, когато ползваха дискове ние още не знаехме какво е това (само някои по-богати хора, които си взеха някои неща от чужбина), така е и с другите технологии първо в чужбина после при нас!
Когато пуснат някой нов процесор например къде ще е първо, а ?
Защо не видиш другите страни как са с телевизията ?
Не са на нашето умряло ниво, нали ?
После филмите излизат също доста по-късно при нас, дори да е с месеци пак е по-назад.
Върви и гледай кино в някоя от развитите страни и се върни да гледаш тук, но има разлика, нали ?
Същото е и с храните и лекарствата.
Преди време един приятел професор ме усреди с лекарство от чужбина и за дни ме вдигна на крака, а другите се мъчеха с бг боклуци месеци наред.
За два три дни бях кукуряк!
А защо правим операции в чужбина?
Пак ли, защото сме на едно ниво ?
Но това е друга тема.
Защо не видиш какъв им е интернета (внимавай да не паднеш от стола при видяното)
Със здраве и да не забравяме, че това е дискусия! Приятен ден!
lov - майстор
Защо ме караш да ходя да гледам неща по другите държави като от там се връщам. Да почнем от дисковете дето бяхме на първо място с върхови технологии за производство. Не ние подсмърчахме а те. Имахме всичко и машините и технологиите както за техниката така и за лекарствата. Имахме и специалистите в тези области. И сега ги имаме само че не работят вече у нас. И това са точно нашите деца. А защо са там и защо работят за други фирми наистина това е друга тема. И интернета им вообще не го хвали. На собствения си опит да вярвам или на чужди приказки. Тъй че от стола няма да падам. Пак сме по добре даже и в настоящия момент.
Та може би проблема е че с лека ръка зарязваме това което имаме. наистина. Не съм голям патриот но виждам все пак наченки на подобрение и това ме крепи да стоя тука. Света стана толкова малък границите се заличиха. Остава да имаме желанието да работим и да се развиваме. След някоя година ще си спомняме за тази дискусия с умиление и ще правим равносметка какво се е променило.
Не бъди скептик приятелю опитвай се да мислиш позитивно. Българите сме корава нация пак ще окрякаме дето се казва.
Лек ден.
boltik - специалист
Понеже се засегна темата,че бългъринът бил назад.Така е само в БГ.Когато излезе в чужбина и започне да получава европейска заплата всиско си идва на мястото.Българинът не е назад,ами заплатата в БГ са назад.А този Правец и аз го помня.Карах курс за грамотност.Най-сложната програма,която изпълняваше беше да чертае спирала на зеления монитор.За да вкараш дискета трябваше да имаш разрешение от даскала,в противен случай компа блокираше :lol: А това за техниката има телевизори и телевизори.Зависи къде се намираш.Нашият шарп вече трета година никакъв проблем.Дори мисля,като купим нов този да замине за БГ.
А това„Българите сме корава нация пак ще окрякаме дето се казва.„вярно е държим на бой и ракия :lol: 1 година вече не съм видял българин пристигнал от БГ и да не се налива като за световно.Кой ще го вземе такъв на работа?
ArturDent - Почти Безобиден
darken_nz написа:
Защо не видиш какъв им е интернета (внимавай да не паднеш от стола при видяното
Мислиш ли?
Работя с клиенти от цял свят и мога да ти кажа че имаме една от най-бързите връзки. Сещам се само за един клиент, който беше с по-бърза връзка - 1GB, но той беше в Силиконовата долина.
Като скорост/цена също сме много напред.

Ако не вярваш - цъкай тук http://netindex.com/download/allcountries/
Прикачен файл:
Clipboard01.jpg
boltik - специалист
Артуре,ти знаеш ли каква е причината да се увеличава снимката при отваряне?
ArturDent - Почти Безобиден
Ами то си някаква особеност на форума.
Някой (администратор) е решил че когато прикачените файлове са по-големи от 640х480 те се смаляват в поста до 400х300. Пропорционално. Прави се с цел да не се "разтяга" форума. Като цъкнеш на тях се показват в реалния размер.
Това важи само за снимки/картинки които са качени във форума. Ако са външни, на друг сървър, не се прави, защото не им се знае размера.
darken_nz - специалист
Ок, приемаме, че аз говоря глупости!
Айде със здраве!
stiv1961 - майстор
Хубава хапаратура.Тя и тук цената е същата:
http://www.technomarket.bg/products/090 ... c-sdt750ep

Тема "3D TV за в къщи...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: