От мобилни телефони до цифрови камери
darken_nz - специалист
Някой иска ли сервизно описание за този модел ?
http://www.mediafire.com/file/k03s0paqu ... 29K86V.rar
До колкото се вижда този телевизор има скартове, s-videо, някой друг порт композитно видео,
аудио изходи и т.н, но няма VGA, DVI, или HDMI.
Трябва с някой видео конвертор от VGA да се изкара на композитно, или компонентен сигнал.
Не знам дали с един гол кабел става (VGA - SCART), но ако става още по-добре.
Тани - модератор
Нека видим какви изходи има и видеокартата! Нещо не се е справил със снимката явно!

Ето как се качват снимки , обяснено от колегата Велси с картинки!

viewtopic.php?f=15&t=5265
darken_nz - специалист
Тани, човека каза, че има проблеми с фотоапарата.
Прав си по принцип, защото някои видеокарти имат S-Video.
Друг вариант е да се напише модела на видеокартата.
Един лесен вариант да разберем това - start (старт) - run (изпълнение) - пишем msinfo32 - ок, или просто enther
Или алтернативния (обичаен начин) - start - programs (програми) - accessories (принадлежности) - system tools (системни инструменти) - system information (информация за системата)
В появилия се прозорец даваме плюсчето на components (компоненти), после кликаме на
Display (Дисплей)
Там е написана видеокартата. Пишем името и модела (примерно: Nvidia Geforce 9500 GT 512 MB)
Така вече ще се добие и представа за терминалите (с някой друг върпос).
pesholong1958 - специалист
Извинете,но не съм се обидил.Просто фотоапарата ми прави някакви скечове и включва когато си иска .Сега проработи.Може да не е качеството на снимките добро но такива ги прави.
Сега за телевизора:
"Samsung" Mod.№: CW 29 K86V
Прикачен файл:
Screenshot - 19.10.2011 _. , 15_37_53.jpg
Screenshot - 19.10.2011 _. , 15_37_53.jpg (61.84 KиБ) Видяна 3312 пъти
Прикачен файл:
Screenshot - 19.10.2011 _. , 15_38_46.jpg
Screenshot - 19.10.2011 _. , 15_38_46.jpg (108.61 KиБ) Видяна 3312 пъти
Прикачен файл:
Screenshot - 19.10.2011 _. , 15_39_21.jpg
Screenshot - 19.10.2011 _. , 15_39_21.jpg (85.08 KиБ) Видяна 3312 пъти
До колкото намерих данните според упътването ви ,мисля че това е модела:
RADEON 9200 PRO SEC Family[Microsoft Corporation]
Имаше един вапрос от ROJKO.Как да намали размера на снимката!
Аз го правя с програма за заснемане на произволна част от екрана.Изкарвам снимката на екселска таблица,намалям я до колкото си искам и я "цъкам" с маркера.Файла директно си отива в папка която му посочи .
darken_nz - специалист
До колкото виждам от снимката (малко кофти се виждат терминалите) на видеокартата си имаш
VGA - зает, DVI-I Dual Link (порт, който поддържа аналогово и дигитално видео) и онова черното най-вероятно е S-video (нискочестотен аналогов изход).
Та от това S-video пускаш едно кабелче към телевизора си и ако искаш да има звук ще трябва още един кабел и трябва да гледаш в инструкциите не тв-то на кой порт да вържеш звука(най-вероятно ще е до някой композитен сигнал и до тях ще е звука, но трябва все пак да се види).
Но ти си вързал там нещо и сигурно ще искаш да пускаш само картина на ТВ-то.
Може да се наложи да направиш някои настройки за да ти тръгне картината на ТВ-то.
vvventsi - специалист
Защо на тази буска кръглата черна им викате s-video, след като през нея минават три вида сигнали 1.цветоразликов (компонентен) 2.s-video и 3.композитен?
pesholong1958 - специалист
Ако става въпрос за буксата долу м/у двата жака,тя е вход "audio" от външен източник.
darken_nz - специалист
vvventsi написа:
Защо на тази буска кръглата черна им викате s-video, след като през нея минават три вида сигнали 1.цветоразликов (компонентен) 2.s-video и 3.композитен?
Защото така се нарича.
Обикновеното 4 - пиново S-Video (на моята карта е такова) освен отделни цвят и яркост не знам да има друго.
A и ако искаш пробвай, но на повечето устройсва освен CVBS няма да подкараш друго :) .
Аз съм пробвал на две устройства. :)
Работи на SD, а компонента може да показва и високи резолюции.
Скарта и той подава стандартна резолюция, но той вече може освен на CVBS да работи и в RGB.
Както и да е - това не е темата.
И още нещо, което ми е странно.
Видео карта да има вход за външно аудио ?!!
Най-вероятно е S-Video.
http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video
Ако се поразровим за картата ще стане ясно.
Последна промяна от darken_nz на ср окт 19, 2011 4:49 pm, променено общо 2 пъти.
vvventsi - специалист
pesholong1958 написа:
Ако става въпрос за буксата долу м/у двата жака,тя е вход "audio" от външен източник.
не, не става въпрос за нея а за TV-OUT дето е между буските за мониторите!
vvventsi - специалист
darken_nz написа:
vvventsi написа:
Защото така се нарича.
Обикновеното 4 - пиново S-Video освен отделни цвят и яркост не знам да има друго.
A и ако искаш пробвай, но на повечето устройсва освен CVBS няма да подкараш друго :) .
Аз съм пробвал на две устройства. :)
Работи на SD, а компонента може да показва и високи резолюции.
Скарта и той подава стандартна резолюция, но той вече може освен CVBS може да работи и в RGB.
Както и да е - това не е темата.
И още нещо, което ми е странно.
Видео карта да има вход за външно аудио ?!!
Най-вероятно е S-Video.
http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video
Ако се поразровим за картата ще стане ясно.
S-Video e със 4 пина ,а тази най вероятно е със 7 пина и се води HD-Video

Тема "Телевизор вместо монитор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: