От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Мда оказа се бутона разпоих го и всичко е таман.Въпреки че в нета казват че това е чест проблем при филипс,не мога да не се учудя и аз както и други какво му е станало на бутона при положение че за 10 години е ползван само 2-3 пъти :? А има някои дето никога не са ползвали бутони и пак се развалят.Единственото логично нещо е да е следствие е да е заради почистващите препарати.

пп докато пишех това пак го направи същия проблем два пъти и спря.Монитора е разглобен и само подпрян на стената.Май ще взема да ги сменя всичките или да ги презапоя и в краен случай няма да закачам платката с бутоните така и така не ги ползвам.

Сега почна постоянно да го прави :sad: Ще го доразглобя довечера да видя и другата платка как е.
kuger - майстор
Моя 190S стоя няколко месеца без панела с бутоните, докато се наканя да купя бутони. Колко е стоял без бутонен пулт, преди да ме заплашат, че ще го хвърлят, ако не го взема, нямам си понятие.
Ако нямаш под ръка бутончета, изключи го, поне няма да ти прави мизерии.
fox_vt - майстор
Презапоих всички спойки на бутоните и конектора и започна да го прави доста рядко на 5 мин един път.Презапоих и всички смд елементи и започна доста по често да се показва.Пръснах буксата със спрей същото.Имам чувството че като поразмърдам кабела на буксата има няква реакция.И накрая му теглих една :x и ще го сглобя без да свързвам буксата на бутоните и толкос.И без това не ги ползвам,ако все пак ми се наложи лесно се разглабя монитора :-D
hidrazin - майстор
Добре де, що не ги смени тези бутони? Стинки струват. Или почвай да ги махаш един по един докато разбереш от кой го прави.
:partyman:
fox_vt - майстор
Чакай ся не би ли следвало щом на монитора се показва авто настройка то виновен да е бутона за автонастройка?В смисъл ако друг бутон е причината то няма ли да се покаже друг надпис.Сега като се загледах този и съседните 2 бутона за към една и съща писта но с различни резистори :? Май наистина ще ги намахам ей така за спорта така и така още е разглобено.
kuger - майстор
fox_vt написа:
Чакай ся не би ли следвало щом на монитора се показва авто настройка то виновен да е бутона за автонастройка?В смисъл ако друг бутон е причината то няма ли да се покаже друг надпис.Сега като се загледах този и съседните 2 бутона за към една и съща писта но с различни резистори :? Май наистина ще ги намахам ей така за спорта така и така още е разглобено.
Естествено, така е. Но щом един е тръгнал, не чакай нищо добро и от другите. За спорта, след като свалих бутонче, го измерих. Даваше си доволно ниско съпротивление. Като отчетеш в какви високоомни вериги участва, не се чуди, че лъже електрониката.
Сваляй платката, като намериш бутончета, сменяш и си ти. Монитора си бачка и без тая платка. CMD-тата не ги барай, ако нямаш подходяща поялна станция.
ditronix - специалист
Синът ми имаше 190, при него лошата спойка беше в буксата на мрежовия кабел. По-късно го сложихме да работи на едно видеонаблюдение. След година сдаде багажа. Прави го един специалист, тръгна. След още година започнаха едни черти-като черга. Будалкахме се сума време, набедихме камерите, условията, бе всичко. Накрая един ден реших да опитам с друг монитор. Всичко светна! Отворих го, първия път бяха сменяни 3 кондензатора. Изкарах и останалите, имаше два надути. Големият в захранването показа нулев капацитет! След подмяната всичко заспа! С бутоните проблеми съм нямал.
fox_vt - майстор
Май се оправи гадината смених трите бутона които са на обща писта и за сега е добре. :prost:
kuger написа:
Моя 190S стоя няколко месеца без панела с бутоните, докато се наканя да купя бутони. Колко е стоял без бутонен пулт, преди да ме заплашат, че ще го хвърлят, ако не го взема, нямам си понятие.
Ако нямаш под ръка бутончета, изключи го, поне няма да ти прави мизерии.

Мерси много човек, направих го и се родих.. =D> =D> =D>

Тема "Монитор Philips 190S, вероятен проблем в захранването" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: