От мобилни телефони до цифрови камери
niiksan - напреднал
Сега се сетих, няма да стане с ел. ключ защото диодите са еднопосочни. А на реотана му е все тая как ще е свързан
fox_vt - майстор
Може що да не може но има уловка като са последователно ще ти трябва да речем 6 волта за да работят а като ги превключиш паралелно ще ти трябват 3 волта.Не че не можеш да сложиш и резистори на паралелните вериги де но каква е все пак идеята.
niiksan - напреднал
Ето и тънката ми мисъл:
Иде реч за светодиодна лента, захранваща се с 12V. Лентата ще е 2 х 2 метра. Но за по лесна мисъл се свеждат до 2 бр. светодиоди. Диодите винаги ще се захранва с 12V. Но когато са паралелно светят максимално. А когато мацето :heart: е на гости :partyman: ще са последователно или осветлението ще е приглушено. :finga: Иначе за тази цел има димери. Но ми се ще да не се бъркам за такава екстра след като имам една шепа ЦК-та и други разни. Та това е "великата" мисъл, ако бъде осъществена с подръчни ще е добре. Ако не, май ще се наложи да карам на лютеница и леб :sad: за месец че да спестя за димер :rock:
velas - специалист
Е па ако 10лв са ти проблем, за какво маце става въпрос?... :? А и с димер е много по-яко, лесно и бързо...иначе докато цъкаш ключетата, мацето може да избяга... :)
niiksan - напреднал
Пич мацето е малко старичко около 29. [-X Бих се охарчил с 10-арка но да беше и то с 10-арка по-малко. =D> Има и друго тръпката от мирис на колофон е уникално. А работата с поялника е истинско разтоварване. :drinkers:
velas - специалист
:lol: Старичко?...сещам се за един виц:

Двама първокласници си говорят:
- Ти имаш ли си гадже?
- Имам...
- Кой клас е?
- Тлети...
- У-у-у-у! То много дълто бе!
- Дълто-дълто, ама запазено...

Та, недей казва, че мацето е старичко, че тука доста динозаври бихме го изпапкали като сомалийче - сладолед... :-D

А щом си решил да се дрогираш с колофон и олово, виж какви ключета имаш, чертай ги двата диода и мисли за превключването паралел-последователно. :weedman:
Johny - майстор
niiksan написа:
Пич мацето е малко старичко около 29. [-X Бих се охарчил с 10-арка но да беше и то с 10-арка по-малко. =D> Има и друго тръпката от мирис на колофон е уникално. А работата с поялника е истинско разтоварване. :drinkers:
Ба са ма му! :? Блазя ти /за възрастта/.
Дай го това старото на старите вълци, па ние шъ почерпиме... :partyman:
niiksan - напреднал
Ей тва не е ли жичкаджйиски форум. За другото май си има elmaz.com, bg.date, triada и маса други такива. Иначе съм чувал как е протекъл неправомерен контакт между тази кокона и "динозавър" в дискотека в Сливен. "Динозавъра" е бил в реанимация 10-ина минути. Така че мацето е доста вироглаво. [-X А аз така и не получих отговор на запитването си.
velas - специалист
Това е форум Направи си сам...много неща може да си направиш сам... :lol: или да ти направят... :lol:
Явно мацето ти е взела страха и сега не смееш да мислиш. :igitt:
Ето ти схемата на връзване:
Прикачен файл:
shema.jpg
shema.jpg (26.56 KиБ) Видяна 1986 пъти
А за мацето не се притеснявай. Ние динозаврите да не сме луди да се потим...обичаме да гледаме изпотени(мацки) и да пийваме изпотени(бири)... :-D
Johny - майстор
niiksan написа:
Ей тва не е ли жичкаджйиски форум. За другото май си има elmaz.com, bg.date, triada и маса други такива. Иначе съм чувал как е протекъл неправомерен контакт между тази кокона и "динозавър" в дискотека в Сливен. "Динозавъра" е бил в реанимация 10-ина минути. Така че мацето е доста вироглаво. [-X А аз така и не получих отговор на запитването си.
E..., вече не ти завиждам, а ти съчувствам. Дано не те гледаме в новинарските емисии....
А иначе не се притеснявай, няма да повредим мацето.....

Тема "Колко и какви диоди?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: