От мобилни телефони до цифрови камери
onkelabg - специалист
Какво ще кажете и за това :? Чета било доста сполочливо...но как ще се оправлява без мишка и клавиатура и на какво трябва да отговарят като параметри те.
Някой ползвал ли го е през телефон с андроид и как става номера :?:

http://store-bg.net/privileg-mpc-1-hdmi ... af4e85dfe4
velsi - Почетен майстор
Един приятел си купи такова и ме вика да му го свържа и подкарам. Не е крайно лошо, работи прилично. Има си браузер, видеоплеър и всичко необходимо. Поддържа клавиатура и мишка, но от клавиатура няма смисъл, има си виртуална като на смартфоните на екрана. Свързахме му безжична мишка Logitech и работи без проблеми. Не сме пробвали управление през телефон, поне не си спомням. Проблем се получи с това, че телевизорът му беше само с един HDMI порт и се налагаше да се префключва между устройството и приемника на Булсатком. Купихме някакъв HDMI разколнител, но включени заедно двете устройства се смущаваха взаимно. Предполагам, че при по-съвременен телевизор с поне два отделни порта няма да има този проблем.
onkelabg - специалист
Значи е добро за тези пари, само една мишка и готово. Мишката безична, но има нещо за което не знам нещо от рода на 2,4/2,5Mz :? знам ли такава явно трябва да тьрся... :toimonster:
velsi - Почетен майстор
В къщи имам две безжични мишки на Logitech едната е модел М215, а другата е М185. Не знам на каква честота работят, но и не ме интересува. Добри са. М185 ми харесва повече и светлината й е безцветна. На устройството, за което говорим бяхме закачили точно такава.
colyo - специалист
Най-добре тази диджавка работи с "airmouse". Моята я управлявам с такова дистанционно и е много удобно. На баджанака подарих безжична мишка.............върши работа, но нищо общо.
onkelabg - специалист
Ще се тьрси хубава мишка..ок.
Да си питам :x като е взема нещо трябва ли да се инсталира/мишката/ драивери или..не сьм в час с тези неща.
Телевизора е в др-стая, а компа и рутера в др. Тази мишка като е хакна на ТВ ще излиза нали,а не на настолния комп. :axe:
colyo - специалист
"Airmouse" не е нормална мишка, а дистанционно с QWERTY-клавиатура и бутони (ляв и десен) като на обикновена мишка. С нея местиш курсора по екрана и "кликаш" (много я мразя тази дума ама си нямаме наша) и най-важното работи отдалече и без подложка. Имаше ги миналата година в технополис по 60лв. Заслужава си парите.
hidrazin - майстор
colyo написа:
"кликаш" (много я мразя тази дума ама си нямаме наша)
щракаш, цъкаш
:partyman:
onkelabg - специалист
За това ли става вьпрос колеги.. то това е като дистанционо абати сгодията :rolleyes: ама дали става-клавиатура не виждам явно тази на донгьла се ползва.
http://zora.bg/x-tremer/airmouse-%D0%94 ... 0%A0/21999
colyo - специалист
http://www.androidbg.com/forum/topic475 ... pc-p3.html
В Технополис го продаваха и отделно, но не го намирам в сайта им.

Тема "Гледане на телевизия на монитор+приемник за цифрова ТВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: