От мобилни телефони до цифрови камери
cybersas - специалист
Много ти благодаря. Ще мина аз да взема едно и ще пиша как се държи - трябва ми за телвизора на двора - старо Сони с кинескоп :) Ако сработи ще взема още и можем да организираме отстъпка, ако мислиш, че за няколко лв си заслужава - при таз цена :) И тез екстри :)
batkotony - специалист
Е то и аз за това то глася,за в беседката.Въпреки,че имам извод от сателита и си изнасям целия приемник навън,вместо телевизор-проектора и само бира и мачове да има... :partyman:
cybersas - специалист
Бе то и аз имам, ама не ме вдига много идеята като луд да разнасям всеки път приемници и кабеляци нагоре-надолу. Дето викаш - га си заслужава - да - ама за едните новини - ц. Големи сме мързели, ей!
batkotony - специалист
cybersas написа:
Големи сме мързели, ей!
Така е,но за сметка на това гледаме и да ни е хубаво...или густо,както казват по Пловдивско... :-D
Айде,като направиш тестовете дай отзиви дали да търчиме на групи да взимаме тия приемници...Да не вземат да свършат нещо... :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Бай Дъ Уей написа:
Аз не напразно питах за декодер от MPEG4 към MPEG2 .
Е ти искаш да стане по сложния начин:

MPEG4 Декодер (нов) -> MPEG2 Енкодер (нов) -> MPEG2 декодер (телевизор)
вместо
MPEG4 Декодер (нов) - HDMI (телевизор)
batkotony - специалист
ArturDent написа:
Бай Дъ Уей написа:
Аз не напразно питах за декодер от MPEG4 към MPEG2 .
Е ти искаш да стане по сложния начин:

MPEG4 Декодер (нов) -> MPEG2 Енкодер (нов) -> MPEG2 декодер (телевизор)
вместо
MPEG4 Декодер (нов) - HDMI (телевизор)
А дали има такова устройство или комбинация от устройства,,които да предекодират сигнала на MPEG2 и да го радиоразпръскват на малки разстояния? :? Предполагам,досещате се каква ми е мисълта...
ArturDent - Почти Безобиден
Схващам, схващам, и аз бях пуснал тема за това, с разликата че исках да е от компютър.

ДА, има такива устройства, НО...няма да ти хареса цената .... Е5000+

:shock:
batkotony - специалист
Хм...прав си... :-D
Цената като цяло не е висока,но просто обесмисля начинанието...Освен ако не разпръсквам по целия квартал и комшийте да са ми абонати... :lol:
estorm - специалист
Не бързайте да взимате. Особено евтини декодери. Отначало ще са скъпи хубавите и много бързо цената им ще стане като на евтините. Пазара бързо ще се залее с разни модели. А качество на големите екрани не очаквайте. От лични наблюдения. Бях в чужбиа като смениха сигнала. Незнам колко апарата пробвах и все тая. Бързите и резки движения на голям екран се замазват. Гадни цветове и никва реална картина. Отврат.За сравнение с цифровата сателитна или кабелна и дума не може да става.
fbr - майстор
estorm написа:
.За сравнение с цифровата сателитна или кабелна и дума не може да става.
Цифровите сателитна, кабелна и наземна, по метод на кодиране и декодиране на сигнала разлика нямат, разликата е в диапазона на носещата честота. Естествено, ако се пусне канал с ниска скорост на символите, качеството няма да е като на същия канал с по-висока скорост на символите. Но това няма нищо общо с това, дали е сателитна, кабелна или наземна. В един канал на определена честота могат да се предадат определено количество символи с определена скорост. Всичко зависи от това какъв ресурс ще заеме дадения канал. Естествено HD каналите заемат по-голям ресурс.

Тема "Цифровизация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: