От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Ето ги твоите
Не, такива нямам. Говоря за тези от снимката на автора. Не се сещам кои са точно, но ако се сетя къде съм ги слагал, ще разглобя и видя точния модел. Нещо от сорта на КЦ или КД бяха за 8-10 ампера. Помня, че трудно се държеше контра под периферията (обикновен ключ не влиза) и ги стягах с клещи и се мачкаха :-D .
Найденов - специалист
hidrazin написа:
Да не си мислиш за KY718 и KY719? :)

Изображение

:partyman:
Точно тези имах предвид #-o
ge6aaaa3 - специалист
Автора, хвани проклетия мултицет и измери всеки диод кое е анод и кое катод. Има от тези и с анод на корпус и с катод на корпус, такаче не се знае. Тани, врачката, дето е на щат във форума кога ще се връща? Вдигнете й малко заплатата на жената, щото е нужна! :wink:
fox_vt - майстор
Навремето имах такъв токоизправител диодите бяха като тези на автора и имам смътни спомени че бяха на цял радиатор.Всъшност сигурен съм че са на цял радиатор но не помня дали имаха подложки :roll:
metal5000 - напреднал
много ясно че ги мерих катода си е на корпуса
ditronix - специалист
Трафът ако е със средна точка може да са ги свързвали два по два в паралел за по-голям ток. Иначе едната двойка трябва да е изолирана от радиатора. а тия грецове от снимката отдавна вече не са ония от едно време. Като всичко останало. Наскоро купих такъв уж 50А-ами грее че се напука чак. Като го сражних със стария-нищо общо. Че и поне два пъти по-лек беше новия.Изобщо голяма мъка.Ако имате от старите диоди-пазете си ги че скоро такива няма да има!
ivanovbg - майстор
То от старото и хубавото вече нищо няма. Откога търся "кучешка радост" че ми се е дояло... все на тоалетна хартия с подправки попадам и разни зелени еко и био :evil:
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Говоря за тези от снимката на автора. Не се сещам кои са точно, но ако се сетя къде съм ги слагал, ще разглобя и видя точния модел. Нещо от сорта на КЦ или КД бяха за 8-10 ампера. ...
Няма и как да се сетиш защото пак ще повторя - точно в този корпус няма с анод на шпилката. Не може и да са КЦ... , защото КЦ са диодни стълбове или плочка грец. :) Ако откриеш в такъв корпус с анод на шпилка ще ти ги откупя или ще направим някаква заменка. След това обещавам да ги изпратя в частния музей за електронни рядкости на моя познат Kлапауций. Човека е много готин и ще бъде радостен да ги нареди сред другите редки и сбъркани чаркове.
http://www.155la3.ru/
ditronix написа:
... а тия грецове от снимката отдавна вече не са ония от едно време. Като всичко останало. Наскоро купих такъв уж 50А-ами грее че се напука чак. Като го сражних със стария-нищо общо. Че и поне два пъти по-лек беше новия.Изобщо голяма мъка.Ако имате от старите диоди-пазете си ги че скоро такива няма да има!
За новите грецове съм напълно съгласен. Пълен боклук са. Веднъж си набих центъра да разбия един такъв мисля за 6 или 10А. Беше просто пластмасова кутийка и вътре четири диода от сорта на 1Nxxxx залети със смола. Е ами няма как да се охлажда. Пък и даже не бях сигурен дали диодите вътре поне се доближават до тока за който са предвидени.
И аз съжалявам за старите диоди. Към 15 кила от сорта Д246, Д236 ... заминаха на вторични суровини. :? Е, останаха ми малко. :-D
:partyman:
fox_vt - майстор
Мани мани остави ги тия 50А грец със кабелни обувки хаха пълен фарс :-D Навремето съответните диоди или тиристори за този ток си бяха със адски солидни закрепвания и крачета.То тия кабелни обувки от 3 кв бойлер ми е побеляла главата като се опекат камо ли на 50 А :-D

Тема "Въпрос за свързване на изправителни диоди към радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: