От мобилни телефони до цифрови камери
NeoBoss - специалист
задължително ще ти ти трябва резистор, оутпут сигнала го дават че е към vcc/2 демек отиваш към 2 волта което неможе да задейства реле. И трябва да сложиш отворелено реле, зада заработи така както искаш.

във описанието пише че когато сензора засече сигнал , дава нула на изхода и светва диод. Демек на твойто клипче излиза че постоянно е засичало звук.
todortv - майстор
Вместо транзистор може да ползваш рид реле на 5V/ PP1/1, а неговите контакти вече.....
http://pepina.org/elementi.php?c=55&p=1 ... t=&redx=30
bulhomes2 - майстор
NeoBoss написа:
... на твойто клипче излиза че постоянно е засичало звук.
Е те това най-ме притеснява, че всичко е на халос...
todortv написа:
Вместо транзистор може да ползваш рид реле на 5V/ PP1/1, а неговите контакти вече.....
http://pepina.org/elementi.php?c=55&p=1 ... t=&redx=30
Може да Ви е смешно, но все едно че ми пишете на японски. Че и гугъл преводач няма.. Искаш да кажеш, че това реле ще може да се задейства директно от сензора ли? И с него да задействам по-мощното?
todortv - майстор
bulhomes2 написа:
....Искаш да кажеш, че това реле ще може да се задейства директно от сензора ли? И с него да задействам по-мощното?
Да.
За по-мощно ти решаваш, според консуматора, който ще управляваш.
bulhomes2 - майстор
МИ вероятно ще е някаква уредба с тонколони. Срамота е да разкарам някой куриер за това - ще е като ходя по София. Обаче китайците пращат и такива дреболии. Само дето не знам как да кажа на ибея, че такова търся...
todortv - майстор
REED RELAY
Трябва да е за 5V, колкото е захранването на модулчето и консумация около и под 10mA, т.е. бобина с над 500 оМ.
А, каква е идеята с уредбата? Може би ограничителна мярка?
kozl - майстор
Моя съвет е да не залагаш на РИД релета, а на някоя от двете схеми с транзистор изложени по-горе. Допускам, че непрекъснато светещия диод може да се дължи на релето, което си закачил като товар в изхода. Но това лесно ще провериш като пуснеш датчика без реле (без товар или свободен изход). Връткай тримера и следи за изгасване/запалване на зеления светодиод.
И в двете схеми с допълнителен транзистор светодиодите са само индикатори, за това може да ги спестиш. Схемите ще работят без тях, а на датчика има светодоидиоден индикатор.
bulhomes2 - майстор
Не става с ибея. Най-евтиното идва към 7$.
Да - точно това е идеята. Имам проблеми със съседите и колкото и да обяснявам на гостите да не вдигат много шум навън след 22ч, като се напият - върви ги спри! Най-вече по-младите - ученици и студенти. На сегашната вила няма проблем да се шуми вътре, но новата, която правя е с едни отваряеми стени (хармоники от дограма) и лесно може да се надуе музиката когато са отворени. Не искам пък и съвсем да ги изключвам, за да може да работи уредбата при нормални нива на звука при отворени стени. Тоест, шума навън като превиши едиколкоси децибела да спира уредбата. Дограмата е най-скъпата, с троен стъклопакет, различни дебелини на стъклата и различни дистанционери именно за да може вътре да се надува на макс, а вън шума да е в допустимите граници.

kozl, разбира се, че няма да чакам докато стане време да ида до София. През това време ще пробвам схемата на ААсат. Не аз де - някой който по-разбира...
NeoBoss - специалист
пробвай това което ти казва kozl, вържи му само плюса и минуса и върти със отвертката. Ориентирай се дали работи по диодите на платката. Единия е индикация че е захранен , другия е индикация че засича звук. Поне от това което гледам че са дали китайчетата като инфо. После връзването на релето е лесно. Важното е да се увериш дали това което са ти пратили работи. Щот се случват и такива неща.
Ivanov388 - специалист
При включване директно на реле може ли нещо по схемата да се прецака ?

Тема "Как да вържа този звуков сензор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: