От мобилни телефони до цифрови камери
pansim - майстор
Дано да си прав
DMN - майстор
pansim написа:
Сега на вилата си приемем аналогов сигнал /не че го гледам де.../ :lol: Взех един декодер за проба, и оооооооо...НИЩО!!!
Абсолютно никакъв сигнал. Декодера е изправен и тестван в града където живея. Там си работи безгрижно.
Същото е и при мен - в града където живея има цифров сигнал, а на село само аналогов.
Всъщност със сигурност ли навсякъде където сега в населените места има предаватели на аналогов сигнал(имам предвид селата), след 1-ви септември ще има предаватели на цифров? Да не се наложи да си купуваме сега и скъпи антени и да прихващаме сигнала от 20-40км. направо от града...че ще тръгне един бизнес с антени :devil:
todortv - майстор
DMN написа:
.... Да не се наложи да си купуваме сега и скъпи антени и да прихващаме сигнала от 20-40км. направо от града...че ще тръгне един бизнес с антени :devil:
Най-вероятно! Аз минах по този път. Купих антена за аналогова с усилвател и мотор с дистанционно за 18лв.
"Специалната" за цифрова телевизия "гола" антена с няколко клечки беше 24лв.
Аз лично нямам обяснение как изведнъж след 1 септември покритието ще обхване цялата страна. :?
Предполагам парите са вече "усвоени" и чакаме чудеса. :-D
hidrazin - майстор
Като гледам как вървят нещата у нас - типично по български, аналоговата няма да я спрат поне до декември ако не продължи и до март чак. :-D
Пък дали ще има обхват навсякъде? Едва ли. То и мобилните оператори на хартия, думи и карти имат почти пълно покритие ама на практика е съвсем друго. Най-зле е Глобул. Говоря от лични наблюдения и то в центъра БГ. Пълен кошмар. Вече два месеца не могат да докарат сигнал до една сграда. То не бяха антени и репитри, не бяха чудеса. Шест пъти идваха и с всяко идване нещата вместо да се влошават ставаха отчайващи. :lol:
:partyman:
nikolson - майстор
hidrazin написа:
Като гледам как вървят нещата у нас - типично по български, :lol: :partyman:
Аз това го казах, че е слух, още в пост на предната страница и вече си има официални изявления. Най-напред от БНТ, вече и другите почнаха да пускат "новината". Така е като мултиплекса го взе Д.Пеевски/Цв.Василев. Те сега почват да раздават декодерите (прочее, циганите вече ги продават, щото им дават по няколко), обаче снощи подочух, че някъде сега отварят офертите за доставка. Мисля че този път има и една "българска Контрамярка"- обявиха 01.09. като знаеха, че нещата ще се задейства около крайния срок. А по евронормите той е до края на 2013г. Глоби могат да налагат от 01.01.2014., тъй че за Коледа може да е приключило.
hidrazin - майстор
А дано ама надали. По стар български обичай. :lol:
:partyman:
pansim - майстор
Да ви кажа колеги, доста слабо ме вълнува цялата тази галимация - цифровизация.
Хубаво е, има високо качество, предполага и предоставяне на други услуги..ама...за мен е все тая...
Колкото повече телевизия се гледа, толкова по-скучно живее човек.
Все гледам да си намеря други занимания...

Тема "Пак за "цифровите проблеми"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: