От мобилни телефони до цифрови камери
lowriderzzz - специалист
lecki написа:
Цялата работа да не е на вятъра?
Смятал ли си колко енергия ще вложиш за да изкараш някъкъв газ или
течно гориво?
Предвидил съм го като дългосрочен проект. Така че накрая трябва да се оправдае, дори и в началото да има период на "проба грешка".
Iliev Labs - специалист
Здравеите на готината компания!

Оная тема, дето на английски викаш, я чете? Не пишеше ли някъде?
Не знам, дали да не си я пуснеме на български? Тука в НАПРАВИСАМ ?
Много готина тема, но е станала километрична, също като CNC машина гравьор.

Иначе по темата, от личен опит.
Всичките сонди тип К, са еднакви. На теория и на практика.
Тези, които са във комплекта с мултицет от 9 лв са точно тези които ти трябват.
Още по голямата оферта е, че мултицета чете и интерпретира информацията със същата електроника,
с която работи и термометъра които търсиш в първия пост на тази тема.

Но това не е всичко. Най готиното е, че точно същите сонди (термодвойки) и същата електроника ползват и във ПИД контролера, който е за този проект. ( от първа страница, на Джетис)

Може да си помислиш че бачкам в Телешоп :weedman: Ама това е баце, Китайски държавен стандарт!

Аз купих три от 9лв (чисто помиярски). Един за 22лв и едни ампер клещи (пак мереха темперетура), за 28.
Плюс 2 нови резервни сонди по 2 лв. То това си и беше стоката, в магазина дето пазарувах. Плюс още 1 стар мултицет, втора употреба. Гарантирано донесен от германия. Пак китаиски, помиярски.
В процеса на работа и дизаина се изменяше, и ги местех по системата. НО, с изключение на ампер клещите, (които директно изхвърлих). Абсолюно всичките други мултицети и сонди бяха Еднакви (взаимозаменяеми).

Експеримента:

1 сонда на капака не реактора
1 на върха на измислена ретификационнна кула
1 след първи кондензатор
1 след втори кондензатор
1 требваше да си заврем у ... :butthead:
Iliev Labs - специалист
По време на работа им сменям местата произволно. Която и да е сонда с които и да е мултицет, в една и съща точка показват еднакво. Ако не верва некои да пробва. Не дават и градус разлика по между си.

Те тия сонди и ПИД регулатори се правят за индустрията и са достатъчно надеждни.
На всичко отгоре, доста добре се връзват и с теорията.
Е така, както си го пише в Оная тема. Много се изкефих.
Примерно, когато съм успявал да подържам равномерно темперетурата, плътността на горивата отговаря на теорията. Което е парафин е парафин, което е керосин е керосин.

Абе, дано не се профанизира темата. Има да ти разправям... :)
lowriderzzz - специалист
Iliev Labs написа:
По време на работа им сменям местата произволно. Която и да е сонда с които и да е мултицет, в една и съща точка показват еднакво. Ако не верва некои да пробва. Не дават и градус разлика по между си.

Те тия сонди и ПИД регулатори се правят за индустрията и са достатъчно надеждни.
На всичко отгоре, доста добре се връзват и с теорията.
Е така, както си го пише в Оная тема. Много се изкефих.
Примерно, когато съм успявал да подържам равномерно темперетурата, плътността на горивата отговаря на теорията. Което е парафин е парафин, което е керосин е керосин.

Абе, дано не се профанизира темата. Има да ти разправям... :)
Тоест и от БГ да взема какъв и де е ел. термометър до 20тина лв ще свърши работа ?

А ПИД контролера, който ти използва, от къде си го взел и колко пари ти излезе ?
Iliev Labs - специалист
Да. Разлика няма и вършат работа. По евтино от мултицет не намерих.

Трябват ти поне четири термометъра, за да стане нещо като хората. Само веднъж горя сонда, и то точно на капака на реактора. Струват по 2 лева, добре е да си вземеш резервни.

ПИД регулатор, същия като на Джетис, се предлагаше за около 60лв. При тия, дето са представители на Конрад. Иначе има много по около стотина лева. Аз си бях заплюл някакъв японски, марков, за 220. Така и не стигнах до ПИД. Моята (нашата) инсталация беше на пропан бутан и собствена газ.
lowriderzzz - специалист
Iliev Labs написа:
Да. Разлика няма и вършат работа. По евтино от мултицет не намерих.

Трябват ти поне четири термометъра, за да стане нещо като хората. Само веднъж горя сонда, и то точно на капака на реактора. Струват по 2 лева, добре е да си вземеш резервни.

ПИД регулатор, същия като на Джетис, се предлагаше за около 60лв. При тия, дето са представители на Конрад. Иначе има много по около стотина лева. Аз си бях заплюл някакъв японски, марков, за 220. Така и не стигнах до ПИД. Моята (нашата) инсталация беше на пропан бутан и собствена газ.
Аха ясно. А тези сонди от къде ги взе за 2 лв. Аз си взех 2 такива за $6 бяха тогава от Амазон.
brum - майстор
До сега съм пазарувал 3 или 4 термодвойки и ги ползвах в кола. Все от България - http://microsyst.net/ . Имат какъвто вид се сетиш и с колкото дълъг кабел решиш. Ползвах за температура на изгорели газове на автомобил и всичките който се предадоха се предадоха заради механични проблеми в кабела породени от вибрациите между двигателя и купето или моята "сръчност".
Iliev Labs - специалист
lowriderzzz, всяка една термодвойка тип К ти върши работа.
Разликата в цената не е от термочувствителния елемент, а от корпуса.
Твойте са много готини.
Аз ги купувах заедно с мултицетите, от обикновен магазин.
lowriderzzz - специалист
Iliev Labs написа:
lowriderzzz, всяка една термодвойка тип К ти върши работа.
Разликата в цената не е от термочувствителния елемент, а от корпуса.
Твойте са много готини.
Аз ги купувах заедно с мултицетите, от обикновен магазин.
От корпуса на термо двойката ли ?
Iliev Labs - специалист
Да.
Тия евтините са само едно малко топче (сигурно е някаква керамика) и кабели.
Аз ги поставях по тръбите с малко вата отгоре и връзване с тел.

Тема "Някой виждал ли е такъв ел. термометър да се продава у нас ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: