• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
onkelabg - специалист
Значи си доволен :yawinkle: имали ги всичките тези екстри и работят ли/мощност 2х10 :? кьде се сьбират тези говорители в тази тьнка хартия :-D .Интернета работата с него чрез дистанционото ли е или с докосване на екрана става.Пример музика от you tube- как става..били споделил тук или на /лс/Поздрави
ferrari4456 - специалист
Аз си взех Sony KDL42... за 999лв преди година с 0% оскъпяване и наистина си беше с 0% оскъпяване и съм много доволен от телевизора.На HD каналите предава страхотно.
Гледах сега рекламират някакъв панасоник по телевизията за около 799лв виж го и него.Аз моя го взех от техномаркет.
Krelion - специалист
onkelabg написа:
Значи си доволен :yawinkle: имали ги всичките тези екстри и работят ли/мощност 2х10 :? кьде се сьбират тези говорители в тази тьнка хартия :-D .Интернета работата с него чрез дистанционото ли е или с докосване на екрана става.Пример музика от you tube- как става..били споделил тук или на /лс/Поздрави
Работят си екстрите.Интернета е с дистанционното.На32 пише че може и с USBклавиатура,но не съм го пробвал.Клиповете от тубата и снимки- със смартфон.Пускам филма на лаптопа да гледам в хола,дъщеря ми през това време сърфира в стаята си.
hidrazin - майстор
Не си взимай PHILIPS.
:partyman:
vrangelov - специалист
onkelabg написа:
... пише че има HD-tuner, значи ли че мога да гледам HDканалите на цифровата без да купувам от тях приемник за това. :?

Да. За да се ловят ефирните канали е необходима само антена и да се намирате в район с покритие. Приемането на дигитална кабелна телевизия става чрез едно устройство, наричано СА модул и съответната карта за него. Те се поставят в СА или СА+ слота на телевизора. СА+ е наследникът на СА и визуално са еднакви. На мен кабелният оператор ми ги даде да ги ползвам без пари, защото си смених тарифния план, но когато се откажа от него (оператора), той ще си вземе картата и устройството.
Наистина добре се виждат HD каналите. Имайте го предвид, ако правиш или преподписваш договор с оператор.

sstefanov написа:
vrangelov написа:
Какво значи лош телевизор? Малко е субективно.
Така е, всеки си има критерии. За мен основен показател е качеството на изображението.

Затова има толкова различни телевизори на пазара, за да може всеки да си хареса.

Ето. Разбрахме се. :)
Аз също първоначално се заглеждах по плазмите. Доста са по-евтини, картината на тъмно е по-добра, на светло обаче не ми харесва. После обаче си дадох сметка, че няма да мога да затъмнявам стаята всеки път, когато реша да гледам нещо, а и разходът на ток е двоен. Не е само заради тока, а и заради това как напичат. Избрах си телевизор, който дава еднакво добре и на светло, и на тъмно, и екранът му е винаги студен. Според мен плазмените телевизори са за маняци, които могат да си позволят обособена стая за гледане на телевизия. Радвам се, че има такива хора.

Поздрави
velas - специалист
Разкодирането на кабелната телевизия става чрез CAM (Conditional-Access Module), който се използва като четец на абонаментната карта на кабелния оператор. CA модула се поставя в CI (Common Interface) слотa на телевизора, а приемането на сигнала на кабелния оператор става чрез тунера на телевизора DVB-C (C2).
hidrazin - майстор
vrangelov написа:
Приемането на дигитална кабелна телевизия става чрез едно устройство, наричано СА модул и съответната карта за него. Т
Това не е вярно. Дигитална кабелна телевизия не се приема с този модул. Той ти позволява да гледаш платените канали или разширените пакети. Дори и нови телевизори, без този слот трябва да си монтират допълнително устройство.
Ама leosat varna го е обяснил.
:partyman:
vrangelov - специалист
Мили мои съфорумци,
Това, че не съм се изразил по възможно най-подходящия начин, не значи, че това което съм написал не е вярно. Ще ви помоля да не преиначавате думите ми, само и само да се покажете колко сте компетентни по електроника.
Както sstefanov, така и leosat varna, a също и hidrazin разбирате много повече от електроника от мен. Няма нужда да го доказвате на никой.
По последния пост на hidrazin съдя, че не си давате усилие да разберете какво са имали предвид другите участници. Не само той, но и много други го правят.
Българският език е труден език, именно заради това човек понякога трябва да има желание да разбере другите, без да си мисли, че има само един начин да се каже едно нещо на четящите. Осъзнавам, че аз също не винаги пиша граматически коректно и не съм толкова добър по български език, колкото ми се иска, но въпреки това ще се опитам да обясня нещо. Не е от лесните неща, но смятам, че на който майчиният език му е български, трябва да се опита да го разбере. Кратко е.

Думата чрез може да бъде заместена с "по", "с помощта на", "с/със", "през", "посредством" като значението е сходно и идва най-често от контекста. Тези думи много често изразяват посредничество и не казват кой е подбудителят или крайният получател, те казват кой е инструментът.

В моя случай изречението "Приемането на дигитална кабелна телевизия става чрез едно устройство, наричано СА модул и съответната карта за него" не е вярно само тогава, когато нямам нужда от този модул, за да гледам телевизия.

На тези които прочетоха до края благодаря за вниманието!
sstefanov - майстор
Ами не си прав, както и да го тълкуваш. leosat вече написа, че приемането става от DVB модула.
Ако имаш НЕкодирани програми, може да ги гледаш и БЕЗ CAM модул и без карта.
CAM модула само разкодира, нищо повече. Той НЕ приема сигнал.
vrangelov - специалист
Аз зная, че не съм прав за приемането, но така, както съм го написал не е грешно, защото не мога да гледам (приемам, хващам, получавам, имам достъп до и т.н.)дигитална кабелна телевизия без помощта на модула. Той не приема сигнал, а приемането на сигнал става чрез него. С антена мога да гледам и без карта. Без е антоним на чрез. Не е грешно да напиша, че приемам сигнала чрез антена. Тя също е инструмент. По кабела върви и аналогов сигнал, за който също няма нужда от карта.
Поздрави
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Кои телевизор да избера-сьвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: