От мобилни телефони до цифрови камери
pansim - майстор
Добра идея! :supz:
Става универсално за повечето АТХ захранвания в ниския ценови клас
По-скъпите и мощни са съвсем други и няма да стане толкова просто.
gogo7777 - майстор
Ми те в другия форум направо се надпреварват кой да те заключи - Божко или оня от северозападнала Бълагария. Май първия спечели.
Аз имах там регистрация, но от моя ник пишеше един познат. Чат пат влизах за да обменям опит с един галванотехник. Преди време ми се наложи да вляза пак в тоя форум и се оказа, че съм баннат :-D . До колкото познавам човека дето му дадох ника и паролата е с железни нерви.....ама сигурно им е теглил една....... :-D Както и да е направих си нов профил ама рядко влизам там.

Пансим..........с такава преработка на АТХ, моите вани ще работят ли? Питам щото ще ми трябва едно преносимо компактно захранване за посребряване на стержени на място. Там и 5А са достатъчни, но напрежението трябва да е не повече от 1,5 волт. Все не остава време да ги довърша ония схеми с ШИМ-а, ама май е назрял момента.
shadow__01 - майстор
Ще може ли скоро схема и картинка с размери и пътечки на платката? Имам мерак да си направя едно импулсно регулируемо в колкото се може по-широки граници за регулираното напрежение и тока. Например нещо от 1.5-30V 30A с много добра стабилизация и почти никакъв пад на напрежението при максимална консумация и много добра филтрация. Имам части от стари ATX захранвания и не е проблем да си пробвам късмета да съживя подобна схема.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Например нещо от 1.5-30V 30A с много добра стабилизация и почти никакъв пад на напрежението при максимална консумация и много добра филтрация.
:lol: :prayer: Даде ми настроение за цялата вечер. Ти как си я представяш тая работа? Скоро да си взривявал нещо импулсно? Я адаптор, я АТХ ? Мисля че вече веднъж сме ги дрънкали тези менци.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 41&t=39704
Там ти дадох линк към преработката на захранване точно с SG6105.
http://www.cqham.ru/pow42_27.htm
Ама 30А на 30V ще изкараш на върба в сряда. В твоя случай се радвай ако не ти гръмне в ръцете. :-D
:partyman:
pansim - майстор
gogo7777 написа:
Ми те в другия форум направо се надпреварват кой да те заключи - Божко или оня от северозападнала Бълагария. Май първия спечели.
Аз имах там регистрация, но от моя ник пишеше един познат. Чат пат влизах за да обменям опит с един галванотехник. Преди време ми се наложи да вляза пак в тоя форум и се оказа, че съм баннат :-D . До колкото познавам човека дето му дадох ника и паролата е с железни нерви.....ама сигурно им е теглил една....... :-D Както и да е направих си нов профил ама рядко влизам там.

Пансим..........с такава преработка на АТХ, моите вани ще работят ли? Питам щото ще ми трябва едно преносимо компактно захранване за посребряване на стержени на място. Там и 5А са достатъчни, но напрежението трябва да е не повече от 1,5 волт. Все не остава време да ги довърша ония схеми с ШИМ-а, ама май е назрял момента.
ДА! Може да се направи с АТХ захранване. Много е писано и виж линка от предишната страница.

Сянката 01 - 900 вата от старо АТХ е невъзможно!!! САмо най-скъпите модели са с мощност от киловат и даже нагоре, но вярвай ми нямат НИЩО общо с тези които разискваме сега!
shadow__01 - майстор
pansim написа:
Сянката 01 - 900 вата от старо АТХ е невъзможно!!! Само най-скъпите модели са с мощност от киловат и даже нагоре, но вярвай ми нямат НИЩО общо с тези които разискваме сега!
Малко се поизхвърлих май...
hidrazin - Не съм виновен аз за дефектирал от старост драйверен трансформатор. Случват се такива неща, а и захранването си работеше отлично.
Отказах се като се замислих, че трябва да правя платка от фолиран текстолит. Прекалено голяма играчка е като нямам опит а стар принтер нямам.
alien - специалист
те топлата вода май са я открили ама.... нещо не ми харесват гейтове без ценери...

http://uzzors2k.4hv.org/index.php?page=multiinverter
http://uzzors2k.4hv.org/index.php?page=benchsmps1
Кики - специалист
Да се вмъкна малко и аз в темата с един въпрос: използувам ATX за захранване на светодиодна лента като изводите на 5 и 3 волта са без товар, до колко А. мога да натоваря 12 волтовия изход като по етикет му дават 8А ?, мога ли малко да надхвърля този товар за сметка на ненатоварените 5 и 3 волта?
hidrazin - майстор
Едва ли някой може да ти даде верен отговор. По принцип може, стига да издържат намотките на трафа и изправителния диод или диоди. Намотката евентуално би понесла по-висок ток. Поне провери диода за колко ампера е.
Колко мислиш да го претовариш?
:partyman:
Кики - специалист
Всъщност не много, сега съм на около 4-5А и мисля да добавя още 2м лента, значи общо ще дойде към 8-9 А . И с риск да стана нахален още едно питане: сега го "паля" с (power-on), пречи ли му нещо че "тръгва" под товар? до сега не е имало проблем но след насилването!? Захранването е това: http://electro-tech.narod.ru/schematics ... 00-atx.gif

Тема "Преправяне на комп. захранване TL494 с изх. 2,5-15V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: