gogo7777 написа:В един друг форум ме насочиха към верният път (с друг чип и по-ниска честота), ...Правилно са те насочили - по-ниска честота. Някъде към 50Hz. Правиш си един електрожен и си готов. Пък като искаш го регулирай с тиристори.

gogo7777 написа:В един друг форум ме насочиха към верният път (с друг чип и по-ниска честота), ...Правилно са те насочили - по-ниска честота. Някъде към 50Hz. Правиш си един електрожен и си готов. Пък като искаш го регулирай с тиристори.
gogo7777 написа:Къде видя желание за помощ?Ми какво искаш тогава - швепс?
То е ясно, че първата схема отпада.......Да я трия ли? Ще обезмисли постовете ви, ако я няма.
petromaniq написа:Човека иска заварка - незавимо дали в транзисторите, платката или нещо наоколоАко иска да регулира тока на електрожен ето тук има работеща схема и е много подобна на втората, която е дал.
Дано не ми се сърди де. То и аз като разбера че не може да се случат някои работи и аз се дразня.Ами като пишете с излишна ирония се дразня, много ясно
gogo7777 написа:На схемата не е отбелязано кои са началата и краищата на намотките на изходния трансформатор, които са с обща точка. Това е съществено ако тя ще се повтаря 1:1 без да се мисли. Едно е подредбата да е - начало - край - начало - край - ( в общата точка са начало и край ), а съвсем друго подредбата да е - начало - край - край - начало - ( в общата точка са край и край или начало и начало ).
А тая схема в първия линк ще я редактирам........Тоя дето ми я даде още твърди, че я е свалил 1 към 1 от устройството.........Ще ме накара да отида да видя това чудо.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: