От мобилни телефони до цифрови камери
shadow__01 - майстор
miroton написа:
Я обясни по подробно
Случвало се е при претоварване да изгори едната част на вторичната намотка и да остане само едното напрежение от трите. Но няма общо с конкретната тема...
todortv - майстор
shadow__01 написа:
..
Случвало се е при претоварване да изгори едната част на вторичната намотка и да остане само едното напрежение от трите.
И ти в богатия си професионален опит си попадал на такъв траф? :-D
hidrazin - майстор
:? В интерес на истината 1-2 пъти съм попадал на опечен звънчев траф. Ама опечен и никога не съм попадал на такъв с прекъснала вторична. Имайки в предвид колко зънчеви трафове и колко китайски са ми минали през ръцете, просто няма място за сравнение. Българските звънчеви са на светлинни години от аналогичните масови китайски боклуци.
:partyman:
pansim - майстор
Каква тема :)
Най-надеждния вариант, е наистина траф от звънчевите. Български, от едно време.
Десетилетия си работят без проблем. Просто са изчисленои да работят, а не да изгорят, както е при китайските орязани до крайна степен боклуци.

Или на фирма ANG - моля да не се счита за реклама, ама имам наблюдения върху стотици!!!
техни трафове без никакви забележки са.
shadow__01 - майстор
todortv написа:
И ти в богатия си професионален опит си попадал на такъв траф?
Богат опит нямам, но имах един траф такъв някъде вкъщи. След подреждането вече не знам къде е.
krasiorocknroll - специалист
Не бързай да отписваш трафа.Повечето имат термозащита в началото на първичната намотка.Отвори внимателно мястото където влизат проводниците/кабелите/ в трафа и е възможно да намериш този термопредпазител.Шунтираш го и си готов! :)

Тема "Изгорял траф на бебефон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: