От мобилни телефони до цифрови камери
thebugger - специалист
имам чувството че цялата тая работа с lm317 на краче 11 и 12 ми преебва нещата. за R8 той е 0.330 ома имам го не е проблем. всичко друго е точно по схемата ( освен че със с грец а не с двата диода за трансформатор със средна точка). е и външния транзистор е различен но това не смятам че е проблем. направо ме побърква не става просто :/ .
П. Петков - специалист
Lapsus calami (Оркадами)!
http://dox.bg/files/dw?a=f5f8bc78a0

Прикачен файл:
Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (57.99 KиБ) Видяна 2053 пъти
Прикачен файл:
Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (55.9 KиБ) Видяна 2053 пъти
Прикачен файл:
Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (78.55 KиБ) Видяна 2053 пъти
thebugger - специалист
много хубава машинка а ако е и домашно направена,Евала,ама на мене ми трябва за 30V поне,а може и до 50V защото трафа ми е със средна точка и между двете крайни дава 54V а след филтрите сигурно до 70V ще даде. С ua723 знам че за 50 няма да стане но за едно 30V с регулация и по ток и по напрежение ми е чудно. Ама защо не става? имам чувството че от елинекс ми дадоха развалени интегралки или аз ги развалих някак си,нз. ще пробвам с нови и ще пиша.
kr1100 - майстор
[quote="thebugger"]много хубава машинка а ако е и домашно направена,Евала,ама на мене ми трябва за 30V поне,а може и до 50V защото трафа ми е със средна точка и между двете крайни дава 54V а след филтрите сигурно до 70V ще даде. С ua723 знам че за 50 няма да стане quote]
Става с повдигане / още 1 намотка/. Мога да ти подаря 2-3 723 ки

Офф на горната снимка оранжевите диоди КД 213 ли са / не ги разчитам означенията/ КД 213 са с дълги около 3 см / изводи.
thebugger - специалист
Не става по тази схема. По платката е АБСОЛЮТНО вярно ходих да купа още уА723 (вече 5 станаха) и пак никакво напрежение в изхода. Просто ми писна да се занимавам вече с тая отвратителна интегралка. Дайте някакви други интегрални стабилизатори (без лм317) да си направя. С тази не става!
shadow__01 - майстор
thebugger написа:
Не става по тази схема.
Това е вярно, но има работещи схеми с този чип (723). Не съм правил с регулация на тока и не мога да дам гаранция, че едикоя си работи. Някой, който е правил успешно със 723 ще ти даде работеща схема. Само, че ще трябва да си изработиш наново платката на ръка.
kr1100 - майстор
shadow__01 написа:
thebugger написа:
Не става по тази схема.
Това е вярно, но има работещи схеми с този чип (723). Не съм правил с регулация на тока и не мога да дам гаранция, че едикоя си работи. Някой, който е правил успешно със 723 ще ти даде работеща схема. Само, че ще трябва да си изработиш наново платката на ръка.
Имам правен стабилизатор 1982/3г 2 х 70В. Трбява да видя дали ще изровя схемата. Трафа е с няколко изовда и с превключване на намотките с релета.Има допълнително повдигане на напрежението на 723 ката. Изходните стъпла са с по 3 х KD503 и 0,2 или 0,3 0ма в емитерите им.Не помня всички подробности вече, но си е работна машинка още. Крайните транзистори са на 1 дълъг радиатор профил от шуменския завод. Ако изровя схемата ще я сканирам , но не съм гледал как се качва тука файл.
И пак ти повтарям мога да ти подаря 723 ки за да не ги купуваш.
sstefanov - майстор
thebugger написа:
Не става по тази схема. ...
Дадох ти вече друга!
nikolovvd - майстор
Махни диода от изхода и пиши какъв е резултата!
На практика той дава изхода на късо, ако правилно съм те разбрал как е свързан.

Тема "Стабилизирано захранване с uА723" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: