От мобилни телефони до цифрови камери
MrMurdjo - майстор
Е в тази фирма толкоз ли няма един, дето да поназнайва PIC, AVR или някакъв друг вид микроконтролери и да ти спретне на една прототипна платка каквото искаш, с дисплей даже.
kuger - майстор
Най-добре е микроконтролер, ама "аз не мога, ти ако можеш...." :-D /този лаф е от село, доста пикантна историйка, не и е тук мястото/

Щом има с 8 програми /да уточня, 8 за включване на ден/, работата ще стане.
klintan - специалист
Тази фирма където го иска това не е тази за кабелите на VW и AUDI а едно цехче за тоалетна хартия и салфетки.
Благодаря на всички за идеите ще го реализирам със седмичен таймер и реле за време.Даже смятам да разглобя седмичния таймер и да си изкарам директно изводите от релето му ,а не да ми подава 220 V.
todortv - майстор
klintan написа:
...Даже смятам да разглобя седмичния таймер и да си изкарам директно изводите от релето му ,а не да ми подава 220 V.
Не печелиш нищо, защото пак ще трябват 12В.
shotik - майстор
Преди 8 години в едно училище направиха такова устройство ,което можеше да се задава учебни часове,продължителност на часа,звънец за начало на междучасие,край на междучасието и звънец за учителя.Всички тези неща можеха да бъдат настройвани на продължителност ,колкото му се зададе.
Фирмата работеше в сградата на бившия завод Електроника в София.Забравил съм името,нямам и връзка с тези хора ,дори не си спомням как съм ги търсил през Гугъл,за да напиша и да ги потърсите.
Но при желание ,може би да намерите.
MrMurdjo - майстор
То при желание и едно старо РС може да върши тази работа. При това и да угасне тока, часовникът му си върви вярно.
shadow__01 - майстор
Най-добре някое Arduino. Може и да няма дисплей. Само трябва да се намери някой да го програмира.
todortv - майстор
Може и с PLC тъч панел, но дали е оправдано.
klintan - специалист
Обмислям и варианта с това реле http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=497 ,малкия проблем е че едно реле има една дневна програма и единия вариант е да свържа всичките релета успоредно ,а другия да ги помоля да донапишат програмата за повече дневни настройки на всяко реле и така остават свободни релета за други работи да се управляват.Освен това ще се работи и доста по удобно от компютъра.

Тема ""Аларма" за работно време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: