От мобилни телефони до цифрови камери
petkomz - специалист
С траф от микровълнова става пренавиването на вторичната и без да се разглобява. И може да изкара доста голям ток:
http://tesladownunder.com/LowVoltagePow ... 20current)
(малко по-надолу в страницата)

Прикачен файл

MOTfinishedwinding.jpg
MOTfinishedwinding.jpg (86.3 KиБ) Видяна 1320 пъти
sstefanov - майстор
Човекът питаше за отопление на VFD, а вие отидохте на траф за микровълнова!
Препоръчайте му танк, за да си оре двора.
petkomz - специалист
Добре де, извинявам се за спама. Просто дадох пример за трансформатор който може да се пренавие без да се разглобява (във връзка с мнението на MamaMy).
toolegittoquit - майстор
petkomz написа:
Добре де, извинявам се за спама. Просто дадох пример за трансформатор който може да се пренавие без да се разглобява (във връзка с мнението на MamaMy).
Аз като видя написано DANGER! и не пипам там. Не пипай и ти. Да не те дават по новините. :-D
shadow__01 - майстор
toolegittoquit написа:
Аз като видя написано DANGER! и не пипам там. Не пипай и ти. Да не те дават по новините. :-D
Надписа "DANGER" е заради високото напрежение на оригиналната вторична намотка. Махне ли се тя и надписа вече не важи. На снимката се вижда, че е пренавивано грубо. Вероятно за опитни цели.
MamaMy - майстор
petkomz написа:
Мисля, че съм доста на ясно с трансформаторите. Навивам такива от 80'те. Ако се разтърсиш пък из форума, ще откриеш, че първия пункшвайс с траф от микровеле във форума е моя :-D
petkomz - специалист
Не съм искал да кажа че не си наясно! (даже напротив) Просто дадох пример за други колеги, такива които не знаят че става по този начин.
moimoimoi - майстор
а дали е възможно ето така
намира си два трафа единия 220/9 волта а другия 220/24 волта

захранваме първия и на вторичната му имаме 9волта
с тези 9 волта захранваме първичната на втория//220/24волта който е// той има коефициент на трансформация 220/24=9.16 и когато се захрани вместо с 220волта а с 9 на изхода му ще има около 1 волт
Прикачен файл:
1волт.jpg
1волт.jpg (48.69 KиБ) Видяна 1187 пъти
но ако държи имено от 5 волта да получи 1 волт е да си намери траф-че с коефициент на трансформация около 5 пъти, примерно 230/48 ,вместо с 230 го захранва с 5 волта и на изхода пак ще има 1 волт
примерно това http://www.tashev-galving.com/028+RTN23 ... 0%B0%D1%89
kuger - майстор
simoda написа:
]

Конкретно тази схема не съм я изпълнявал, но сглобих други варианти. Работят си, но не задоволително, понеже внасят ефекта - "призрачност", т.е. има леко сияние около сегментите, които не работят в даден момент. Ето за това искам да тествам с най-обикновено променливо напрежение как ще изглеждат нещата.

Признавам си, че не съм се занимавал с изработка на трансформатори, но това явно остава най-добрия вариант за сега. Номера е да го събера след пренавиването :)...
Пробва ли с прозрачен филтър със същия цвят като на индикатора?
Звънчевия траф е много ремонтопригоден, още повече, че високоволтовата намотка е на отделена макара.

Тема "Въпрос за първи клас - 5V AC to 1V AC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: